Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Moške najbolj privlači tak tip telesa!

28. 1. 2016; 11.09
Avtor: T.P.
Kate Moss

Telo, kakršno ima Kate Moss, moške najbolj privlači, pravijo znanstveniki.

Moški prisegajo na suhice? Hmmm, kaj pa uveljavljeno mnenje o tem, da padajo na figure peščene ure?

Čeprav doživljajo ženske obline v zadnjih letih pravo renesanso in so polnejše ženske zastopane v medijih bolj kot kdaj koli, znanost trdi, da moške na prvi pogled vendarle privlači drugačen tip telesa.

Moški na prvi pogled padajo na vitke ženske. Kaj pa na drugi pogled?

Študija, objavljena v znanstvenem dnevniku PeerJ, ne potrjuje uveljavljenega mnenja, da so ženske z oblinami za moške načeloma bolj privlačne od suhic. V raziskavi je sodelovalo več kot 1300 udeležencev iz desetih držav, izkazalo pa se je, da pripadniki moškega spola na prvi pogled vendarle padajo na vitkejši tip ženskega telesa, saj ga doživljajo kot bolj zdravega, vitkost pa povezujejo s plodnostjo. Gre za podzavestno pogojeno doživljanje telesa, kot primer ženske s takšno figuro pa so znanstveniki izpostavili Kate Moss v devetdesetih letih. Težava je v majhnem predsodku, saj višek kilogramov nujno ne pomeni, da je oseba nezdrava. Kot vitkost ne zagotavlja zdravja, zlasti kadar temelji na izrazito slabi prehrani.

Če pa ste ob tem pomislili, da je mit o moških in njihovi obsedenosti z razkošnimi oblinami resnično samo mit, se motite, kajti precej drugih raziskav kaže, da se večina pripadnikov močnejšega spola enostavno ne more upreti figuri peščene ure. Kaj lahko potegnemo iz tega? Nekaj podobnega, kar je v svoji uspešnici prepeval Lepi Dasa: »Nima veze, ali so buckaste al vitke, važno je, da migajo vse slovenske ritke."

prejšnji članek
Tudi med ljubljenjem komunicirajte
Odnosi
Tudi med ljubljenjem komunicirajte
naslednji članek
Osupljiva dieta za le en dan!
Zdravje
Osupljiva dieta za le en dan!