Shannen Doherty Dobra karma

Slavna igralka v solzah: rak se je vrnil

irma usto Svet24.si

V trčenju v betonski zid umrli "najlepši sestri ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

Ladja MV Alta Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nevihta na irsko obalo naplavila ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Aljaž Škorajenc Njena.si

Slovenski plesalec pretresen zaradi smrti ...

Helena Blagne_Led in sol_foto_NEO VISUALS (3) Njena.si

Helena Blagne razgaljena pozirala v kadi

Praznična dekoracija za harmonijo in pozitivno energijo
| T.P.

Praznična dekoracija za harmonijo in pozitivno energijo

Naj se sveti in blešči., Profmedia

Božično-novoletni prazniki znajo biti stresni tako zaradi priprav in evforije kot zaradi večjih finančnih izdatkov.

Foto: Profimedia - Vsak član družine naj postavi na smrečico vsaj en okrasek.

A praznična dekoracija našega doma nam lahko vse skupaj precej olajša.

Feng shui nam lahko veliko pomaga pri urejanju našega doma ter pritegovanju blagostanja. V tem času so seveda najbolj aktualni in dobrodošli nasveti, kako urediti novoletno in božično dekoracijo tako, da bo v naš dom pritegnila čim več pozitivne energije. Če mislite, da je popolnoma vseeno, kam boste postavili novoletno jelko in kako jo boste okrasili, se motite. Po feng shuiu je to še kako pomembno, saj vam bo drevesce na pravem mestu prineslo harmonijo v dom.

Za prijetno vzdušje vsak dan prižgite dišečo lučko z olji mandarine, pomaranče, limone in cimeta.

Kam postavimo jelko?

Zimzeleno drevesce simbolizira dolgo življenje in prijateljstvo, po feng shuiju pa jo je najbolje postaviti v sobi, ki stoji v zgornjem levem kotu vaše hiše. Ta prostor velja za 'območje bogastva', trikotni predmeti iz lesa pa so izjemno močni. Božična jelka na tem mestu bo pritegnila bogastvo in prosperiteto v vaš dom. Če nimate take sobe, lahko drevesce postavite v kateri koli kot vašega doma ali v centralni del hiše. Če jelka stoji na severu, jo okrasite s steklenimi dekoracijami modre, bele, srebrne in zlate barve. Če stoji na zahodu ali severozahodu, jo okrasite z belimi, srebrnimi, zlatimi in rumenimi toni, nikakor pa ne z rdečimi. Za jelko na jugozahodnem ali severovzhodnem delu doma so najbolj primerne dekoracije v rumenih in rdečih barvah ter keramični okraski, izognite pa se beli in srebrni barvi. Drevesca pa ne smete postavljati v hodniku ali sobi, kjer blokirate prehod in s tem dotok oziroma pretok življenjske energije, preblizu vrat ter v bližini kamina ali peči.

Da bo družina čim bolj povezana, naj vsak član postavi vsaj en okrasek na smrečico, saj tako postavlja tudi svojo osebno energijo.

Foto: Profimedia - V božičnem času je veliko energije ognja.

Okrasitev doma

Za spodbujanje pozitivnega razpoloženja izberite praznični dekor s čim več temno zelene barve. V tem času imamo doma preveč energije ognja (prižgane sveče, vseprisotna rdeča barva in okrasna razsvetljava), ki spodbuja prepire in nervozo, temnozelena barva pa jo uspešno vpija. Zimzelene vejice, venčki, prti in drugi temno zeleni okraski odlično balansirajo energijo prostora.

Foto: Profimedia - Poskrbite za čim več temno zelenega okrasja.

Pazite, kako se fotografirate

Vedite, da so fotografije s tremi ljudmi, postavljenih v eno vrsto, zelo neugodne. Če vaša družina šteje tri osebe, pozirajte v obliki trikotnika, tisti, ki največ zasluži, naj se postavi v zgornjo pozicijo.