Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Sestri, ki sta umrli v nesreči, sta se vrnili!

25. 2. 2016; 01.15
Avtor: T.P.
horoskop
Leto dni po tistem, ko ju je avto povozil do smrti, sta prišli nazaj iz onostranstva ...

Angleški dvojčici Jacqueline in Joanna Pollock sta izgubili življenje v prometni nesreči, leto kasneje pa je njuna mama Florence rodila dvojčici, ki sta imeli znamenja in brazgotine na istih mestih kot njuni pokojni sestri, pa tudi enake spomine.Leto 

Jacqueline je imela šest, Joanna pa 11 let, ko sta se 5. maja leta 1957 v družbi prijatelja Anthonyja Laydena odpravili proti lokalni cerkvi v rodnem Hexamu. Nenadoma je na pločnik z veliko hitrostjo priletel avtomobil, ki je v hipu pokosil otroke. Vsi trije so bili na mestu mrtvi. Iz poročila o nesreči je razvidno, da je vozila neuravnotežena oseba, ki je namerno izzvala nesrečo.

Dvojčici Jennifer in Gillian Pollock

Oče verjel, da se bosta ponovno rodili

Oče umrlih deklic John Pollock je že pred tragedijo verjel v reinkarnacijo, zato se po nesreči ni prepustil žalosti in obupu, temveč je globoko verjel, da bo njegova žena ponovno zanosila ter rodila dvojčici, ki bosta pravzaprav reinkarnacija pokojnih hčerk Jacqueline in Joanne. Žena v njegova predvidevanja ni verjela, kot tudi ni verjela v reinkarnacijo, vendar pa je v začetku leta 1958 vseeno z njim ponovno zanosila. Zdravniki so zakonski par prepričevali, da nikakor ne bosta dobila dvojčkov, a so se motili.

»Od trenutka, ko sem izvedel, da je Florence noseča, sem verjel, da se bosta dvojčici vrnili,« je izjavil John Pollock. Ginekologi in zdravniki, ki so spremljali nosečnost, so si bili edini, da se sliši bitje samo enega srca, prav tako so zaznali le ude enega otročka. Poleg tega v družinah zakoncev Pollock nikoli ni bilo nobenih dvojčkov, zato je bilo toliko manj verjetno, da bi jih dobila prav onadva.

Družina Pollock

Očetova napoved se je uresničila

Toda 4. oktobra 1958 se je zgodil neverjeten preobrat – namesto enega otroka sta na svet prišli dve deklici, identični dvojčici Gillian in Jennifer. Ko so dvojčici pokazali presrečnemu očetu, je ta najprej opazil, da ima Jennifer na čelu znamenje, podobno brazgotini, kakršno je imela tudi njena pokojna sestra Jacqueline. Dobila jo je pri dveh letih, ko je padla s tricikla. Izkazalo se je, da ima po vsem telesu enaka znamenja in brezgotinice, kot jih je imela Jacqueline. Najbolj je Johna in Florence osupnilo rjavo znamenje v obliki stopala, ki sta ga opazila na levem kolku male Jennifer, saj je prav takega na istem mestu imela tudi pokojna sestra Jacqueline.

Oče John verjame v reinkarnacijo.

Čedalje bolj podobni pokojnima sestrama

Družina se je pol leta po rojstvu dvojčic iz Hexama preselila v Whitley Bay, kjer sta oče in mama iz dneva v dan bolj zaznavala neverjetne podobnosti s pokojnima sestrama. Jennifer je bila v vseh pogledih odvisna od Gillian, ki se je rodila prva, prav tako, kot je bila Jacqueline odvisna od starejše Joanne. Ko sta začeli uporabljati pisala, jih je Gillian lepo držala s kazalcem in palcem, medtem ko jih je Jennifer grabila s celo roko. Enako je bilo s pokojnima sestrama. Joanna se je naučila pisati nekaj let pred smrtjo, zato je znala pravilno uporabljati svinčnik, Jacqueline, ki je umrla pri šestih letih, pa je to še vedno počela na otroški način. Nenavadno, a dvojčici sta se v otroštvu kljub enaki starosti ves čas obnašali, kot da je med njima nekaj let razlike. Oče je dekleti spodbujal pri tem, da bi se 'spomnili' svojih pokojnih sester, mama Florence pa kljub očitnim podobnostim še vedno ni verjela ne v njuno ne v kakršno koli drugo reinkarnacijo.

Deklici sta prepoznali lutki svojih pokojnih sester.

Kri ti teče iz oči

Zadeva pa je tudi mami postala sumljiva, ko se je družina vrnila v Hexam. Dvojčici, ki sta bili takrat stari štiri leta, sta poleg hiše, v kateri je družina živela nekoč, takoj prepoznali tudi šolo in otroško igrišče, čeprav tam v svojem 'sedanjem' življenju še nikoli nista bili. Najbolj pa je bila Florence osupla, ko sta deklici prepoznali lutki svojih pokojnih sester. Vedeli sta namreč celo to, kakšno ime sta jima dali. V  Hexamu sta se dekleti očitno začeli spominjati tudi trenutkov smrti svojih sester. Jennifer je legla na tla in se delala, da umira, sestra pa ji je govorila: »Kri ti teče iz oči. Tam te je udaril avto.« Včasih pa ju je mama videla, kako sta se na ulici tesno objemali ter predirljivo kričali proti prižganemu avtomobilu, parkiranemu v bližini: »Avto gre nad naju!«

Gillian in Jennifer Pollock sta odrasli v normalni ženski, ki sta že v poznem otroštvu popolnoma pozabili na svoje 'prejšnje' življenje. Florence Pollock je umrla leta 1979, John pa se je po njeni smrti ponovno oženil. Njegova druga žena je bolj naklonjena ideji o možnosti ponovnega rojstva v drugem telesu, očetovo zanimanje za reinkarnacijo in spiritualizem pa deli tudi hčerka Gillian, medtem ko Jennifer noče niti slišati za kaj takega. 

Otroci se spominjajo preteklih življenj

Dr. Ian Stevenson z univerze Virginija, znani raziskovalec fenomena spomina na prejšnja življenja pri otrocih, je zabeležil že na tisoče podobnih primerov, kot sta sestri Pollock, zato se mu njun primer ne zdi prav nič nenavaden. Še najbolj nenavadno je to, da naj bi se v njuni telesi komaj leto dni po smrti že inkranirali njuni sestri.

Dr. Ian Stevenson

  

prejšnji članek
Italijanščina na hitro: Grazie mille!
Moda&Lepota
Italijanščina na hitro: Grazie mille!
naslednji članek
Lepa manekenka v veselem pričakovanju
Svet slavnih
Lepa manekenka v veselem pričakovanju