luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Med ljubljenjem pokurite več kalorij kot na fitnesu
| Njena.si

Med ljubljenjem pokurite več kalorij kot na fitnesu

Ste se kdaj vprašali, kako dolgo traja v poprečju spolni odnos in koliko kalorij izgubimo med njim? Za vas smo pripravili kompilacijo petih najbolj zanimivih statističnih odkritij o seksu.

Foto: Profimedia - Tudi glavobol se zdravi s spolnimi odnosi.

84 % žensk seksa z možem samo zato, da bi jim kasneje pomagal v gospodinjstvu

Strokovnjaki za seks pravijo, da malce 'podkupovanja' v postelji ne škodi, zlasti če gre za stabilno ljubezensko zvezo. Psihiater Ian Kerner in strokovnjak za ljubezenske zveze ter spolne odnose pravi: »Raziskave so pokazale, da so ženske bolj zainteresirane za seks, če je hiša čista.« To bi moralo spodbuditi moške, da čimprej zagrabijo za čistilne krpe in sesalce.

Predigri namenimo čim več časa.

200 kalorij pokurite med seksom

Prisegate na fitnes in tek, pozabljate pa na znojenje v postelji? Strokovnjakinja za ljubezenske odnose dr. Gilda Carle, ki je napisala tudi knjigo o tem, kako zmagati celo takrat, ko vas moški vara, pravi, da marsikdo ne ve, kako učinkoviti so spolni odnosi za hujšanje. »Naj bo seks dodatna telovadba v vaši vsakodnevni rutini, s pomočjo katere boste izklesali svoje telo,« svetuje.

Foto: Profimedia - Za dober seks ni nujno, da spite v isti postelji.

12 % zakoncev spi ločeno

Številni pari iz različnih razlogov spijo ločeno, kar menda sploh ni slabo. Strokovnjaki pravijo, da je to lahko zdravo za njihov zakon. Najpogostejši razlogi za ločeno spanje: on smrči, otroci ponoči prihajajo v posteljo staršev, ni dovolj prostora … Bolj pomembno je, da si ponoči dobro odpočijete, kot pa da si delite posteljo. Seveda pa si morate vseeno najti čas za intimno druženje s partnerjem.

Ian Kerner, psihoterapevt

»Raziskave so pokazale, da so ženske bolj zainteresirane za seks, če je hiša čista.«

20 minut povprečen par izkoristi za predigro

Predigra podaljšuje intimo med ljubezenskima partnerjema in preprečuje, da bi se ženske počutile izkoriščene ali neizpolnjene. Zato je dobro, da predigri namenimo čim več časa. Razlika v petih minutah lahko znatno vpliva na vašo zvezo. Dr. Kerner pravi: »Koža je največji človeški organ, zato so možnosti raziskovanja res ogromne. Igrajte se. Možgani pa so največja gonilna seksualna sila, zato veliko razmišljajte o seksu. Pogovarjajte se o njem s partnerjem, kajti tudi to je del predigre.«

Foto: Profimedia

103-krat na leto imate spolne odnose

Tako pravijo statistični podatki, seveda pa ni prav nič določeno, kolikokrat na teden, mesec ali leto naj bi imeli spolne odnose. Seksualni terapevti pojasnjujejo, da imajo ženske, ki redno seksajo, bolj zdravo življenje. »Če imate spolne odnose enkrat na teden, bo vaše seksualno življenje bogatejše, saj boste veliko mislili o tem, posledično pa bo v vaši postelji več ognjenih strasti.«