Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Moč barv: rožnata za ljubezen, zelena pa ...

21. 3. 2016; 12.30
Avtor: T.P.
barve

Ko spregovorijo barve ...

S pomočjo barvne terapije si lahko dvignete samozavest in si okrepite moč za večji uspeh pri delu, lahko pa tudi znova pritegnete strast v vašo ljubezensko zvezo.

Privoščite si barvno terapijo. foto: Profimedia

Vsaka barva v spektru ima vibracijsko energijo, ki pozitivno deluje na zdravje in razpoloženje. Zato je priporočljivo, da svoje okolje obarvate tako, da se boste res dobro počutili.

Zlata svetloba krepi vašo samozavest. foto: Profimedia

Barvno terapijo so poznali že v antičnih časih, v egipčanskih templjih pa so se 'sveti' prostori kopali v sončnih žarkih, vedno v drugih odtenkih. V vsaki sobi so se namreč sončni žarki lomili pod drugim kotom in ustvarjali določeno bleščečo barvo. Vrhovni svečeniki so predpisovali barvno terapijo pomembnim obiskovalcem teh svetih mest tako, da so jih namestili v določeno sobo, ki je bila za njihovo stanje najbolj primerna oziroma jih je najbolj sprostila oziroma zdravila.

Katero boste izbrali? foto: Profimedia

Če ste jezni ali preobremenjeni, vas bo sprostila modra svetloba.  

Zelena pomirja

Vsaka barva v spektru torej s svojo vibracijsko energijo učinkuje tako na zdravje kot razpoloženje. Zelena denimo pomirja, zato so z njo obarvani zidovi tako imenovanih 'green roomov', kjer se sproščajo pevci oziroma igralci pred nastopi in po njih. V službi zelena spodbuja k boljšemu zaslužku, doma pa skrbi za dobro ravnanje z denarjem.

Ni vseeno, kakšno barvo nosite. foto: Profimedia

Temno rožnata pomaga pri ločitvah

Kadar prekinemo ljubezensko zvezo, najbolj potrebuje temno rožnato. Strokovnjaki svetujejo, naj v temno rožnato beležko zapišemo vse lepe strani naše nove svobode, saj bomo tako lažje preboleli bivšega partnerja. Kadar morate opraviti pomemben telefonski pogovor, se ovijte v modri šal, ki olajšuje komunikacijo in preprečuje nastanek nesporazumov. Živahne barve dobro vplivajo na zdravje, odnose z drugimi ljudmi in na poslovno kariero. Če v službi pijete iz rumene skodelice, boste bolj kreativni, predvsem pa boste lažje opravljali vse naloge. Oblečeni v turkizno barvo pa boste lažje umirili osebo pod stresom ali nudili rame za jok žalostnemu prijatelju.

Vsaka barva ima svojo vibracijo. foto: Profimedia

Rdeča privlači ljubezen, zlata za samozavest

Oblecite se v rdečo in počutili se boste varno, vaše telo pa bo lažje vsrkalo energijo ter okrepilo vašo sposobnost vodenja. Pozitivno energijo lahko pritegnete tudi z barvnimi svečami. Rdeča in rožnata privlačita ljubezen, zato ju prižgite v romantičnih trenutkih. Zlata dviguje samozavest in je idealna za pisanje življenjepisa ali prošnje za službo. Ko boste delali duhovno ter iskali resnico, prižgite belo svečo in meditirajte. Tudi barvne žarnice delujejo terapevtsko na dušo in delo. Ob pritajeni zeleni svetlobi si privoščite sproščujočo 20-minutno kopel, po kateri boste polni energije in pripravljeni na nove izzive.

Oblecite se v rdečo in počutili se boste varno. foto: Profimedia

prejšnji članek
Vas lovi gripa ali ste ujeli prehlad?
Zdravje
Vas lovi gripa ali ste ujeli prehlad?
naslednji članek
Domači recepti za negovalne maske
Moda&Lepota
Domači recepti za negovalne maske
#nasazenazenska
nasazenazenska