Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zanimive teorije o tem, v koga se zaljubite

26. 3. 2016; 01.15
Avtor: A.P.
ljubezen 2
Obstaja veliko teorij, včasih pa imate občutek, da vsakodnevno izveste nekaj novega o ljubezni in o tem, v koga se boste zaljubili. To niso najnovejše teorije, so pa zanimive.

Prehrana diktira ljubezensko življenje

Sliši se neverjetno, ampak tako je dejansko pokazalo neko raziskovanje. Rezultati kažejo, da so moškim bolj privlačne ženske, ki so vegetarijanke, ženske pa imajo raje moške, ki jedo meso.

Iščete partnerja, ki je podoben naši družini

V ljubezni iščete nekoga, ki se obnaša podobno kot člani vaše družine. To predstavlja nek smisel – bolj boste kompatibilni z nekom, ki ima podobne vrednosti kot člani vaše družine.

Ljubezen pride, ko je ne iščete 

Niti eno človeško bitje pravzaprav ne neha iskati ljubezni, raziskovanja pa prikazujejo, da jo najpogosteje najdemo ko jo prenehamo iskati aktivno. Življenje je potrebno napolniti z drugimi aktivnostmi, ki nas bogatijo, ljubezen pa pride sama od sebe.

Ljubezen je kot kokain

Ampak je na srečo legalna. Naši možgani se med zaljubljenostjo obnašajo tako, kot bi se obnašali ob uporabi kokaina. Ljubezen je kemijska reakcija in povzroča odvisnost.

Da postanete zaljubljeni, potrebujete 4 minute

To je dovolj, pravijo znanstveniki. Četudi nekoga gledate samo 4 minute brez odmora, se lahko počutite vzneseno. Seveda pa se ne gre za tisto pravo, globoko ljubezen, ki se razvije s časom.

prejšnji članek
Cvetje tudi na posebnih mestih
Življenjski slog
Cvetje tudi na posebnih mestih
naslednji članek
Preden postanete očka, morate vedeti…
Zdravje
Preden postanete očka, morate vedeti…