Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Negativne misli, ki nam uničujejo življenje

11. 12. 2023; 04.00
Avtor: Njena.si
Ženska

foto: Vir: Pixabay

Če mislite pozitvno, se vam bo v vsakodnevnem življenju zgodilo več optimističnih stvari, če pa mislite negativno, vam bodo sledile kot senca kamorkoli boste šli. Pozitivi ljudje imajo skupne vzorce in načine razmišljanja, negativci prav tako.

V vsaki situaciji ste žrtev. Morali bi nehati gledati samo nase kot na žrtev in tudi prenehati kriviti druge za vaše napake ali odločitve. Vloga žrtve, ki jo igrate, je lahko samo en velik kamen spotike med vami in srečnejšo prihodnostjo.



Mislite, da lahko spremenite druge. Mislite, da lahko motivirate ali navdihujete druge, da se spremenijo, čeprav to ni mogoče. Spremenite lahko samo same sebe, enako je z ostalimi ljudmi. Ko se boste začeli tega zavedati, se bo spremenil celoten spekter odnosov, ki jih imate do drugih.

Imate pričakovanja do drugih ljudi. Srečni ljudje so srečni zaradi tega, ker nič ne pričakujejo od ostalih ljudi. Pričakovanje, da bo nekdo spremenil svoj odnos ali pa da bo storil nekaj – vas lahko vodi v trpljenje in razočaranje.

Mislite, da imate vedno prav. Niste in ne morate imeti vedno prav.
Skrbi vas, kaj si drugi mislijo. Vsi so obremenjeni z mnenjem drugih, da se zgodi, da nihče pravzaprav ne razmisli o tem, kdo je in kaj si želi početi. Osvobodite se tujih mišljenj in pričakovanj, živite življenje, kot si ga želite.

Denar je sreča. Poglejte življenja zvezdnikom, ki jim denar nikakor ni prinesel sreče. Vsak bogat človek vam bo povedal isto – sreča ni v denarju! Sreča je v nas samih.

Preteklost določa vašo prihodnost. Če prihajate iz revne družine še ne pomeni, da boste cel življenje revni. Imate moč, da vsak dan storite, kar je najboljše za vas.

prejšnji članek
Paša za oči in želodec: Postrezite narezek v stilu Jamiea Oliverja!
Svet slavnih
Paša za oči in želodec: Postrezite narezek v stilu Jamiea Oliverja!
naslednji članek
Ne pozabite na čiščenje hišnih copatov
Življenjski slog
Ne pozabite na čiščenje hišnih copatov