mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Koliko zelene pa je okoli vas?

26. 4. 2016; 07.30
Avtor: Barbara Sršen
ženska narava
Zelena barva simbolizira naravo in mladost.

Svet okoli nas je pisan in se nam ponuja v množici različnih barv. S človeškim očesom zmoremo razlikovati med kar 2000 barvnimi odtenki. Človek barve uporablja in se z njimi tudi izraža; pomagajo nam pri komunikaciji in so sredstvo za spreminjanje (počutja, okolice …). Barve, s katerimi se obdamo, vplivajo na naše telo in duha, izražajo našo osebnost, čustva ter dojemanje življenja in sveta. Precej razširjeno je tudi prepričanje, da barve vplivajo na zdravje. Vpliv barv na človekovo počutje danes znanstveno raziskuje barvna psihologija, medicina jih uporablja v delovni terapiji, njihov zdravilni učinek pa so poznale že starodavne civilizacije: kitajska, indijska in egipčanska.



Zelena simbolizira naravo in mladost. Spodbuja izražanje, razigranost in prilagodljivost; pomaga pri razvijanju zaupanja, sočutja in sposobnosti odpuščanja.

foto: proizvajalci

Ker zelena barva pozitivno vpliva na komunikacijo, izboljšuje pisno izražanje, umske in poslovne sposobnosti, je zelo primerna za stene v otroški sobi, spalnici, dnevni sobi. Zaradi pomirjujočega učinka zeleno barvo pogosto uporabljajo v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, pisarnah in šolah.

prejšnji članek
Ana Klašnja noseča, sledilo je presenečenje!
Svet slavnih
Ana Klašnja noseča, sledilo je presenečenje!
naslednji članek
Njihove lepotne skrivnosti
Moda&Lepota
Njihove lepotne skrivnosti