Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Čudežna moč zemlje, povežite se z njo!

23. 6. 2016; 03.30
Avtor: Mateja Blažič
Zemlja
Iz ZDA se po svetu širi gibanje, imenovano earthing (povezovanje z energijo zemlje) oziroma prizemljevanje. Navodila so preprosta, poročajo pa o številnih koristnih učinkih na telo.

Tako kot nas sonce napolni z vitaminom D, je tudi zemlja, na kateri stojimo, vir naravne, nežne, neizčrpne energije. Ne vidimo je, toda če hodimo bosi, recimo po rosni travi ali peščeni obali, jo lahko zaznamo kot pikanje oziroma prijeten občutek, pa še sprošča nas.
Človek je namreč od nekdaj hodil bos in spal na tleh, kar mu je nudilo neomejen dostop do zemljine energije. Toda sodobni način življenja, predvsem nošenje čevljev s plastičnim ali gumijastim podplatom, je prekinil povezanost s temi blagodejnimi energijami. Najnovejše ameriške raziskave pa odkrivajo možnosti, da prav ta 'odklop' prispeva k omotičnosti, rahlemu spanju in kronični bolečini.

foto: Thinkstock


Vse to pa lahko zlahka spremenimo. Prizemljevanje je namreč sila preprosto. Hodimo bosi, kadar je le mogoče, spimo na tleh, vrtnarimo …

Pisec knjige o earthingu, Clinton Ober, pravi, da se lahko prizemljimo tudi v hiši ali stanovanju – s tem namenom so raziskovalci earthinga razvili posebne prevodne plošče, ki jih postavimo na tla, recimo pod računalnik, ali jih uporabljamo kot rjuho ali prevleko za blazino, saj prevajajo zemljino energijo v telo, tudi kadar smo v zaprtem prostoru. Če se želite lotiti metode resno, jih lahko naročite na spletni strani.

EARTHING - ZDRAVILNA MOČ ZEMLJE

Dr. Stephen Sinatra pojasnjuje znanstveno ozadje prizemljevanja. Iz tal namreč vsrkamo veliko elektronov, ker je zemlja negativno nabita, mi pa smo hkrati polni prostih radikalov, težkih kovin, maščob … Našteto spodbuja hitrejše staranje in povzroča kronična obolenja, predvsem raka, zato je še kako dragoceno, da jih zemljina energija lahko nevtralizira. »Prvo in najbolj primitivno obliko prizemljevanja je poznal že jamski človek in jo uporabljal za obnavljanje in zdravljenje,« pravi. Dokazali so, da po earthingu nevrološki sistem bolje deluje. Razstruplja namreč telo, z elektroni redči kri, cirkulacija se izboljša, s tem pa preprečujemo mašenje žil, kap, infarkt. Na milijone elektronov prestreže proste radikale, že v dveh sekundah se izboljša človekova kardiološka slika.


Več v najnovejši Lepi&Zdravi!

prejšnji članek
Resnica o elektronski cigareti
Zdravje
Resnica o elektronski cigareti
naslednji članek
Najboljši nasveti proti staranju
Moda&Lepota
Najboljši nasveti proti staranju