Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj o vas povedo vaše roke?

26. 2. 2017; 02.00
Avtor: M.J.
roke,

foto: Profimedia

Poleg dolžine podlahtnice, lahko tudi oblika dlani govori o tem, ali ste perfekcionist ali tip usmerjen v reševanje problemov, pomembni sta tudi oblika dlani in dolžina prstov.

Po starodavnem verovanju, nam roke govorijo veliko več kot si mislimo. Že samo njihov izgled in velikost nam namreč veliko povesta o karakterju človeka.

Roke pa lahko izmerite na sila enostaven način. Vse kar morate narediti je postaviti dlan nasprotne roke z razširjenimi prsti tako, da se palec nahaja na notranji strani lakta, medtem ko poskušate s srednjim prstom doseči dlan. Če tega ne uspete, potem so vaše roke majhne. Tu ni mišljena skupna dolžina roke, temveč razmerje velikost dlani in prstov.

Majhne roke

Ljudje s krajšimi rokami so bolj nagnjeni k rizičnim dejanjem, pogosto pa končajo v dramatičnih osebnih odnosih. Kljub temu, da sami po naravi niso taki, v partnerjih »dramatičnost« prebudijo s svojim trdim pristopom. Običajno so pustolovci po duši in izredno praktični pri reševanju problemov. Vodi jih logika in obožujejo direkten pristop, brez ovinkarjenja.

Velike roke

Tisti, ki lahko dosežejo začetek svoje dlani s srednjim prstom, imajo velike roke. Običajno so perfekcionisti z veliko stopnjo koncentracije, veliko pozornosti pa namenjajo tudi najmanjšim detajlom, kar jih včasih lahko tudi zamori. Večje roke naj bi tako nakazovale na dovzetnost za večjo čustveno prizadetost. So impulzivni, radi ugajajo drugim in pri tem tudi zanemarjajo sebe.

Oblika dlani

Pri oblikovanju karakterja je pomembna tudi oblika dlani, toda to je področje, s katerim se v veliki meri ukvarjajo tisti, ki berejo iz dlani. Če je vaša dlan kvadratna, oziroma če sta širina in dolžina približno v enakem razmerju, to pomeni, da vam matematika ne povzroča preglavic. Probleme rešujete logično in pogosto zanemarjate tisto, kar vam pravi intuicija.

Ljudje z dlanmi v obliki pravokotnika, oziroma tisti, katerih dlan je daljša kot širša, so pogosto intuitivni, probleme pa rešujejo hitreje in s srcem. Če imate večje roke z dlanmi v obliki kvadrata, potem naj bi bili občutljivi, prijazni in pustolovski.

Dolžina prstov

Ljudje s krajšimi prsti so običajno dominantni in pogosto si želijo imeti vse niti v svojih rokah. Ljudje z daljšimi prsti pa so po navadi zelo radovedni, inteligentni in radi analizirajo.

prejšnji članek
FOTO: Modni kos, ki ga obožujejo tudi zvezdnice
Moda&Lepota
FOTO: Modni kos, ki ga obožujejo tudi zvezdnice
naslednji članek
Krema, ki čudežno briše gubice okoli oči
Moda&Lepota
Krema, ki čudežno briše gubice okoli oči