i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

marko lisec tw Reporter.si

Brat poslanca SDS Tomaža Lisca se zgraža nad ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Zvezdana Mlakar Njena.si

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Kaj rečete, ko ne veste, kaj reči
| Lea Pufek

Kaj rečete, ko ne veste, kaj reči

Življenje nas zna pustiti brez besed. Pa naj gre za prijetna ali neprijetna presenečenja.

Vsake toliko se pač spoprimemo z okoliščinami, v katerih ne vemo, kaj pravzaprav reči in kako se vesti. Pred vami so nasveti za tri zelo pogoste situacije!

1. Ko vaš bližnji izgubi službo

Ali pa ne dobi tiste, za katero se je tako trudil. Besede, kot so »saj je še veliko drugih služb«, v takšni situaciji nikakor niso dobrodošle, še zlasti ne v današnjih časih. Že res, da izguba službe ne pomeni tudi konca sveta, a je bolj kot to treba prijatelju dopovedati, da njegova služba ni njegovo življenje. Če mu trenutno ni uspelo na tem področju, še ne pomeni, da je njegovo življenje nasploh ena sama zguba.

2. Ko se prijateljica razide z dolgoletnim partnerjem

Ločitve in razhajanja so vedno težke stvari, ker se nam pač zdi, da se nam je podrlo življenje. In ne glede na to, kolikokrat ponavljamo, da se bo še vse izšlo tako, kot se mora, in da ji je pač usojen nekdo še boljši, to ne bo zapolnilo praznine v njej in ublažilo njene žalosti. V takih trenutkih je najbolje biti tiho in prisluhniti. Priznati njeno bolečino in ji pač pokazati, da so tudi takšni trenutki gradniki življenja.

3. Ko ima sodelavka zares slab dan

Sami vemo, kaj takrat najbolj pomaga – sprostitev. »V vsakem dnevu je treba najti nekaj dobrega« in »Ne pusti, da te malenkosti vržejo iz tira« gredo na slab dan skozi eno uho noter in skozi drugega ven. Vmes pa še nekoliko bolj razdražijo že tako načete živce. Morda je takrat še najbolje reči: »Pridi, jaz častim!«