favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj rečete, ko ne veste, kaj reči

23. 3. 2022; 04.00
Avtor: Njena.si
ženska moški
Življenje nas zna pustiti brez besed. Pa naj gre za prijetna ali neprijetna presenečenja.

Vsake toliko se pač spoprimemo z okoliščinami, v katerih ne vemo, kaj pravzaprav reči in kako se vesti. Pred vami so nasveti za tri zelo pogoste situacije!

1. Ko vaš bližnji izgubi službo

Ali pa ne dobi tiste, za katero se je tako trudil. Besede, kot so »saj je še veliko drugih služb«, v takšni situaciji nikakor niso dobrodošle, še zlasti ne v današnjih časih. Že res, da izguba službe ne pomeni tudi konca sveta, a je bolj kot to treba prijatelju dopovedati, da njegova služba ni njegovo življenje. Če mu trenutno ni uspelo na tem področju, še ne pomeni, da je njegovo življenje nasploh ena sama zguba.

2. Ko se prijateljica razide z dolgoletnim partnerjem

Ločitve in razhajanja so vedno težke stvari, ker se nam pač zdi, da se nam je podrlo življenje. In ne glede na to, kolikokrat ponavljamo, da se bo še vse izšlo tako, kot se mora, in da ji je pač usojen nekdo še boljši, to ne bo zapolnilo praznine v njej in ublažilo njene žalosti. V takih trenutkih je najbolje biti tiho in prisluhniti. Priznati njeno bolečino in ji pač pokazati, da so tudi takšni trenutki gradniki življenja.

3. Ko ima sodelavka zares slab dan

Sami vemo, kaj takrat najbolj pomaga – sprostitev. »V vsakem dnevu je treba najti nekaj dobrega« in »Ne pusti, da te malenkosti vržejo iz tira« gredo na slab dan skozi eno uho noter in skozi drugega ven. Vmes pa še nekoliko bolj razdražijo že tako načete živce. Morda je takrat še najbolje reči: »Pridi, jaz častim!«

prejšnji članek
Je Teja odigrala odhod? To se je zgodilo v resnici …
Resničnostni šovi
Je Teja odigrala odhod? To se je zgodilo v resnici …
naslednji članek
Domači triki, ki odpravijo razpokano in suho kožo s stopal
Moda&Lepota
Domači triki, ki odpravijo razpokano in suho kožo s stopal