kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Razlika v letih? Komu mar!

17. 1. 2020; 04.00
Avtor: JO
ženska moški

foto: Profimedia

Mlajše ženske izbirajo starejše moške, starejše mlajše.

Včasih se moški odločijo za precej starejšo žensko, dekleta pa za precej starejšega moškega. Zakaj je to privlačno in kje so dobre plati takšnih razmerij?

Starejše vedo, kaj želijo

Mladi moški, ki se odločijo za razmerje s precej starejšo damo, se tega v kasnejših letih velikokrat spominjajo kot obdobja najboljšega seksa v njihovem življenju. Izkušnje, ki jih imajo starejše ženske, tudi v postelji, so velikokrat neprecenljive. Za njimi je običajno nekaj razmerij, kakšen zakon in veliko let posteljnih užitkov. Mladi moški jih zato obožujejo.

Drugi razlog, zakaj razmerja med mlajšim moškim in starejšo žensko niso tako redka, je, da starejše ženske običajno natančno vedo, kaj želijo. Njihova samozavest je posledica številnih let izkušenj, v katerih so preizkusile veliko posteljnih položajev, tehnik in fetišev. Svoje telo poznajo do obisti in ni jim nerodno povedati, kaj jim ustreza in na katere gumbe mora pritisniti njihov partner, da jim bo lepo. Prav tako so se naučile, česa si želijo moški, in ni jim težko zadovoljiti njegovih želja. Vedo, kaj moškim prija in kako jih pripeljati do tega. Česar še ne vedo, bodo raziskale v knjigah, filmih in na internetu ali preprosto vprašale svojega partnerja. Uživajo v spolnosti brez skritih namenov - njihov namen ni zvabiti moškega v posteljo, da bi ga kasneje prepričale v zakon in imele z njim otroke. To velikokrat razbremeni mlade moške, saj si mnogi želijo le zabave brez obveznosti. Starejše ženske seksa ne bodo uporabljale kot sredstva za dosego materialističnih ciljev ali za čustveno izsiljevanje. Tega jim preprosto ni več treba.

Veliko mladih moških se počuti polaskane, če se zdijo starejšim ženskam spolno poželjivi. Zanje je izziv biti s starejšo žensko, ki je fizično fit in vedno urejena. Ima čas poskrbeti zase, saj so njeni otroci običajno že veliki in samostojni. Moški začutijo njeno znanje in moč, kar je zanje zelo privlačno. Starejše ženske bodo poleg tega pripravljene poskusiti kaj novega, se obleči v seksi perilo, uporabiti seksualne igračke, prižgati sveče in odpreti steklenico vrhunskega vina, da bodo poskrbele za odlično ozračje. Ne bo jim nerodno pokazati svojega užitka, si ga vzeti in se ob tem počutiti odlično.

foto: Pixabay

Starejši imajo zrelost in ponujajo varnost

Ko se mlada dekleta romantično zapletejo s precej starejšim moškim, jih družba velikokrat obsoja, da so z njim zaradi materialističnih razlogov, ne iz ljubezni. Leta namreč enačimo z močjo denarja, a premožnost ni vedno razlog, da imajo mlada dekleta rada izkušene moške. Običajno jim je všeč njihova zrelost, umirjenost in občutek varnosti, ki jim ga dajejo. Starejši moški se znajo vesti do žensk in z njimi ravnajo bolj spoštljivo od mlajših kolegov, ki so pogosto samoljubni in nezreli. Starejši moški pri mlajših dekletih vzbujajo zaupanje, saj običajno cenijo vrednote v življenju in se znajo posvečati stvarem, ki so resnično pomembne. Ta zrelost ni povezana s finančnim uspehom – izvira iz dejstva, da so v življenju že nekaj doživeli, saj so na svetu precej let.

Tu je še biološki vidik. Ženske so precej intuitivne, zato vedo, kaj bi rade, kaj potrebujejo in kako bi prišle do tega. Mlada ženska, ki si želi otrok, bo logično iskala moškega, ki ima sredstva, da bo lahko poskrbel zanjo in za njune otroke.

Tudi njen odnos z očetom vpliva na to, kako bo gledala na starejše moške. In včasih je res, da ženske, ki niso dobivale ljubezni in podpore svojih očetov, bodo to iskale pri kasnejših partnerjih, a to nikakor ni pravilo. Nekatere bodo pri njih iskale natančno takšne kvalitete, kot so jih cenile pri svojem očetu, drugim so starejši moški preprosto privlačni brez očitnega razloga v njihovi preteklosti.

Katerikoli razlog ima ženska za to, da izbere starejšega, ni pomemben, pomembno je, da je v razmerju srečna. Tako za moške kot za ženske velja, da morajo vedeti, kaj v razmerju želijo in kako priti do tega, potem pa se pogumno podati po poti uživanja in čustvenega zadovoljstva.

prejšnji članek
Zakaj je David Amaro sredi Krvavca delal špago?
Svet slavnih
Zakaj je David Amaro sredi Krvavca delal špago?
naslednji članek
Ne bojte se kalorij v sadju
Zdravje
Ne bojte se kalorij v sadju