Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Znaki, da vama ni usojeno

21. 3. 2021; 04.00
Avtor: njena.si
Par, prepir, zveza, ljubezen, spor

Ko pogovor postane prepir. foto: Profimedia

Več kot 50 odstotkov zakonov se konča z ločitvijo.

Ti trije znaki, vam lahko pokažejo, da si žal nista usojena. Takole vam svetujejo nekdanji zakonci:

1. Obsojanje in očitki

Za partnerje, ki imajo navado medsebojnega kritiziranja obnašanja ali nekatere vidike osebnosti, je manj verjetno, da bodo ostali skupaj. Razlog je povsem enostaven: tisti, ki obsoja in očita, meni, da bo spremenil partnerja, a to se nikoli ne zgodi, prej pride do ločitve ali razveze. Preden se lotite spreminjanja drugega, raje spoznajte, ali si partner želi te spremembe. Če si ne želi spremembe, je edina rešitev, da se sprijaznite ali pa razidete, v kolikor nista uspešna v sklepanju kompromisov.


2. Negotovost

Psihološko gledano, nekateri ljudje smatrajo, da potrebujejo partnerja, da jih ta izpolni. Takšne osebe so običajno zelo negotove v samega sebe in so prepričane, da potrebujejo osebo, da bi bile srečne v popolnosti. Sčasoma so pripravljene storiti vse, da bi obdržale partnerja, saj si ne predstavljajo samskega življenja. Zanašanje na partnerja v vsem bo sčasoma postalo problem, saj se bo počutil preobremenjen z odgovornostjo. Stojte čvrsto na trdnih tleh ob partnerju, ne da bi se nanj naslanjali. Naučite se, kaj vas osrečuje in zadovoljuje, poiščite hobije in bodite obdani z ljudmi, ki so bili ob vas pred partnerjem. Le tako boste resnično srečni, zadovoljni in nikoli več negotovi.

3. Neposlušanje in neupoštevanje želja


Zveza sestoji predvsem iz komunikacije. Komunikacije je res pomemben vidik skupnega življenja, saj pomeni prilagajanje, sklepanje kompromisov, načrtovanje prihodnosti, izpovedovanje najglobljih želja in še mnogo drugih reči. Želje partnerja nikoli ne preslišite, pomanjšujte ali interpretirajte po svoje. Če imata v tem trenutku drugačne želje za prihodnost, se o njih pogovorita in premislita, kako bosta storila kompromis. Pomembno je, ne le, da se poslušate, temveč tudi, da se slišite.

prejšnji članek
Mojca Mavec navdušena nad prihajajočim obdobjem
Svet slavnih
Mojca Mavec navdušena nad prihajajočim obdobjem
naslednji članek
Slavko Bobovnik zavihal rokave in počistil tujo nesnago
Svet slavnih
Slavko Bobovnik zavihal rokave in počistil tujo nesnago