kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Prava dišava za vsako astrološko znamenje
| Špela Zupan Štampohar

Prava dišava za vsako astrološko znamenje

Nekaterim so všeč močni in sladki vonji, drugi imajo raje nevsiljive in nežne vonjave. Kaj vam diši, je odvisno tudi od astrološkega znamenja, ki mu pripadate.

Oven

  Oven je prvo ognjeno znamenje in temu primerno je tudi avtoritaren, pogumen in energičen. Ovni so rojeni vodje, zato mora biti tudi njihov vonj dovolj močan, da ga lahko drugi ljudje takoj zavohajo in opazijo. Z vonji cimeta, cedre in sivke ne morete zgrešiti.

Bik

  Trmasti in vztrajni biki so zelo odločni in realni, vendar hkrati tudi strpni in stabilni ljudje, ki se neradi spuščajo v konflikte (dokler jih seveda ne razjezite). Njihovi vonji morajo biti sveži in optimistični, kot so na primer vonj pomaranče, mandarine ali grenivke.     

Dvojčka

  Že po naravi radovedni dvojčki so zelo komunikativni in navadno počnejo več stvari hkrati. Zanje pa je značilna tudi dvojnost, zato so pogosto spremenljivega razpoloženja. Za dvojčke so primerne vse cvetlične note, še posebno pa vijolica in vrtnica.

Rak

  Čustveni in neredko preobčutljivi raki so znani tudi po tem, da imajo zelo dobro intuicijo. To so zelo pozorni in predani ljudje, ki jim družina in dom pomenita največ. Zato morajo biti »topli« tudi vonji, s katerimi se raki odišavijo, na primer vonj pačulija, jasmina ali vanilje.

Lev

  Samozavestni in dominantni levi hočejo biti vedno v središču pozornosti. Veljajo za odločne, vztrajne in pogosto celo (preveč) trmaste ljudi, ki pred sabo vidijo jasen cilj. Za leve so primerni vonji tisti, ki nekoliko ukrotijo njihovo ognjeno naravo, na primer limona in bergamotka.

Devica

  Za device je značilen perfekcionizem, njihova želja po popolnosti pa pogosto odseva v njihovi pretirani kritičnosti do sebe in drugih ljudi. Sicer pa so ljudje, rojeni v znamenju device, zelo praktični, natančni in vedno urejeni. Pri izbiri parfuma zanje se osredotočite na vse zemeljske, pa tudi sadne note.

Tehtnica

  Za romantične in neodločne tehtnice je značilna tudi harmonija, ki ji sledijo na vsakem koraku. Ljudje, rojeni v tem znamenju, ne marajo konfliktov in težijo k urejenim odnosom, so ambiciozni, cenijo umetnost in imajo smisel za estetiko. Njihovi vonji naj bodo uravnoteženi, na primer mešanica cvetnih in sadnih not, kot sta vrtnica in grenivka.  

Škorpijon

  Škorpijoni veljajo za zelo skrivnostne ljudi, ki hitro zamerijo in to tudi pokažejo z maščevalnostjo. Sicer pa so to zelo pogumni in energični ljudje, pa tudi precej samostojni. Njihovi vonji morajo izžarevati moč, da se dobro počutijo, ko se poškropijo z njimi. Vonj cimeta in vse lesne note so prava izbira zanje.

Strelec

  Strelci so avanturistični in svobodomiselni ljudje, ki radi raziskujejo neznano ter spoznavajo nove ljudi. Hitro se navdušijo nad stvarmi, njihov zanos pa je zelo nalezljiv. Ker radi pretiravajo, naj bodo takšni tudi vonji, s katerimi se odišavijo, na primer vonj medu, pa tudi bolj sveži vonji, kot je na primer vonj citrusov.

Kozorog

  Močni, vzdržljivi, vztrajni, odločni in predani - to so kozorogi. Zanje so značilni tudi praktičnost, discipliniranost in delavnost, za svoje trdo delo pa pričakujejo bogato nagrado. Denar in status jim veliko pomenita. Idealni vonji za kozoroga so kadilo, vanilja, pa tudi vse cvetlične note.

Vodnar

  Ljudje, rojeni v znamenju vodnarja, veljajo za zelo humane, prijazne, poštene in včasih tudi (preveč) naivne. Sicer pa so zelo inteligentni in družabni, cenijo prijateljstvo, pa tudi svobodo. Če so vezani, so navadno zelo zvesti. Njihovi vonji so rožmarin, sivka in magnolija.

Ribi

  Riba je dvojno znamenje (tako kot dvojčka), zato sta za ljudi, rojene v tem znamenju, značilni neskladnost in dvoličnost, pogosto tudi neodločnost. To so občutljivi ljudje, ki jim pogosto očitajo sanjavost in preveč bujno domišljijo. Vonji naj jih prizemljijo, zato jim podarite parfum z zemeljskimi notami, na primer z vonjem sandalovine.