Shannen Doherty Dobra karma

Slavna igralka v solzah: rak se je vrnil

irma usto Svet24.si

V trčenju v betonski zid umrli "najlepši sestri ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

Ladja MV Alta Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nevihta na irsko obalo naplavila ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Aljaž Škorajenc Njena.si

Slovenski plesalec pretresen zaradi smrti ...

Helena Blagne_Led in sol_foto_NEO VISUALS (3) Njena.si

Helena Blagne razgaljena pozirala v kadi

Ali ste spolno inteligentni?
| D. B.

Ali ste spolno inteligentni?

Profimedia

Ljubezensko življenje je odvisno od izbire partnerja in načina, s katerim zadovoljujete spolne potrebe.

Ključ do dobrih partnerskih odnosov, se skriva v spalnici, a to še ne pomeni, da moramo biti odlični v postelji. Če ste s tem preobremenjeni, to pomeni, da je vaša spolna inteligenca zelo nizka. 

"Ljudje lahko prepoznajo, razumejo in spreminjajo svoja občutenja. Za razliko od živali lahko zavestno izberejo partnerja ter potrebe in načine, s katerimi jih zadovoljuje. To je pravzaprav spolna inteligenca," je za Večernje novosti pojasnila psihologinja Leonora Pavlica

Je prirojena ali se jo lahko naučimo? 

Spolna inteligenca ni prirojena. Razvija se glede na to, kako so starši v otroštvu zadovoljili naše osnovne potrebe po bližini, nežnosti, podpori, intimi in ljubezni. Kasneje pa se razvija tudi med procesi osamosvajanja.

Kako prepoznamo spolno inteligentne ljudi?

Družinski terapevt Marty Klein je spolno inteligenco opisal v primerjavi s splošno inteligenco, ki je sposobnost prilagajanja novim situacijam. Spolno inteligentnega človeka lahko prepoznamo po tem, da bo, kadar se znajde v neznani situaciji (ne zna jezika in nima niti prebite pare), še vedno ohranjal in negoval svoje želje. Prilagodil se bo na telesne spremembe, ki ga čakajo z leti, bo radoveden in odprt za raziskovanje zadovoljstva, bližine in uživanja. Ljudje z visoko spolno inteligenco vedo, kaj jim je všeč, so vešči komunikacije in prepoznajo svoje in partnerjeve potrebe. Poznajo svoje nagone in jih nadzirajo ter se zavedajo, da je pomembno obojestransko zadovoljstvo.