volodimir zelenski, oleksander sirski
Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

6 točk, kjer se zbira negativna energija

15. 1. 2021; 03.00
Avtor: njena.si
Dom, dnevna soba, feng shui

Priskrbite si dovolj luči, pa ne samo na stropu. foto: Profimedia

V domačem stanovanju bi morali biti obdani le s pozitivno energije, a marsikdaj ni tako. Preverite, kje se zbira negativna energija!

Stanovanje, v katerem živite, bi moralo biti polno pozitivne energije. A včasih ni tako, saj nehote pustite, da prihaja vanj negativna energija. Feng shui učitelji in notranji oblikovalci opozarjajo na naslednjih 6 razlogov.

V vašem domu ni rastlin in cvetja


Dom brez rastlin ni dom. Zelene rastline in sveže cvetje prinaša svetlost, osvežitev in več zraka vašemu domu. S tem prostor oživi, mnoge raziskave pa so dokazale, da prisotnost rastlin v vašem domu zmanjšuje stres. Bambus prinaša srečo, izogibati pa se velja kaktusom in rastlinam z ostrimi listi.

Edina osvetlitev se nahaja na stropu
V kolikor se v vašem domu nahajajo luči v dnevni sobi ali kuhinji le na stropu, potem imate velik problem. Halogenske žarnice so res moderna osvetljava, ampak niso zadosten vir svetlobe. Obvezno opremite vaše stanovanje z zadostnim številom luči in zadostnim virom svetlobe. Dom bo tako bolje osvetljen, kar pa prispeva k boljšemu razpoloženju. Uporabljajte tudi sveče.

Nimate urejenega vhoda v dom


Feng shui učitelji svetujejo, da mora biti vhod vedno urejen in čist, če želite, da pozitivna energija vstopi v vaš dom. Pred vhodna vrata nikoli ne nastavljajte vreč za smeti, v predsobi pa nikoli ne hranite preveč stvari, še posebej pazite, da čevlji ne bodo razmetani. Na ta način boste vrata na široko odprli pozitivni energiji, negativno pa boste pregnali ven.

V središču je TV
Idealna fokusna točka v dnevni sobi je kamin in ne televizija. Televizijo je treba postaviti na neko manj očitno točko, še najbolje bi bilo, da bi bila pospravljena v regalu, ki bi ga odpirali le ob uporabi. V spalnici nikakor ne smete imeti televizije. Če pred spanjem gledate v računalnik ali televizijo, zmanjšujete možnost, da bi takoj mirno zaspali, posledice pa občutite naslednje jutro.

Vaša jedilnica je v modri barvi


Če mislite, da barve nimajo veze z apetitom, se motite. Raziskovalci so ugotovili, da barve vaših krožnikov in jedilnice vplivajo na tek. Modra barva bo ubila apetit in je odličen zaveznik, če želite shujšati, medtem ko ni primerna za barvo jedilnice. Je odličen izbor za spalnico, saj spominja na sanje in spanje, je pa prehladna barva za mesto, kjer se družina zbira in obeduje. Tu je treba dati prednosti toplim barvam.

Vaš dom je dolgočasen, brez detajlov in vas ne odraža
Ko izbirate blazine, zavese in preproge, si dajte malo svobode. Premešajte barve in strukture in dajte svojemu domu identiteto. Domovi, ki so pobeljeni le v eni barvi, brez barvitih in zanimivih detajlov, spominjajo na bolnišnice in sterilne prostore, kjer ni prostora za pozitivno energijo.

prejšnji članek
Gaja Prestor z novo službo in novo kariero
Svet slavnih
Gaja Prestor z novo službo in novo kariero
naslednji članek
Skriti krivci za vetrove in napenjanje
Kultura
Skriti krivci za vetrove in napenjanje