Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

5 romantičnih knjig, ki bi morale biti na vaši knjižni polici

18. 2. 2017; 02.00
Avtor: K.M.
branje

foto: Profimedia

Ženske se rade zatopijo v fantazijski svet romantičnih knjig.

Kljub temu, da ženske svojo inteligenco in razgledanost rade kažejo s tem, da prebirajo nagrajene in priznane knjižne uspešnice, se številne v prostih trenutkih skrivajo za romantičnimi knjigami. Na to kaže tudi število takšnih knjig, ki tedensko izidejo pri slovenskih in tujih založnikih. Romantične zgodbe, ki jih bralke morda niti ne želijo doživeti, predstavljajo zatočišče, mir, nekakšno terapijo in odklop od vsakdana. Sproščenost, lahkotnost in srečni konci pa so tisto, kar ženske najlažje odpeljejo stran od ostalih problemov. 

Odločili smo se, da vam predstavljamo nekaj tistih romantičnih romanov, ki so trenutno najbolj aktualni pri nas in po svetu. 

Jane Austen - Prevzetnost in pristranost

Klasika angleške literature in jezika je ena izmed romantičnih zgodb, ki bi jih morala prebrati vsaka ženska vsaj enkrat v življenju. Kljub temu, da na prvi pogled deluje kot preprosta zgodba angleškega aristokratskega podeželja, pa gre v resnici za neverjetno prepletenost karakterjev likov in položajev, ki dokazujejo vrhunskost pisateljice. 

Prelepi prasec - Christina Lauren

Oziroma kar celotna serija ''prelepih'' likov (Prelepi prasec, Prelepi neznane, Prelepi ženskar in Prelepa skrivnost) avtoric Christine in Lauren, ki knjige ustvarjata kar pod skupnim imenom. Zabavne, strastne in čutne moderne zgodbe, ki so bolj nedolžne od 50 odtenkov, a vseeno dovolj zapeljive, da se v njih izgubi marsikatera ženska. 

Prava stvar - Samantha Young

Youngova je bralke, tudi v Slovenijo, navdušila s knjižno uspešnico Dublinska ulica in serijo, ki je le-tej sledila. Tokrat pa v knjigi Prava stvar predstavlja žensko, ki najde pogum, da se sprijazni s preteklostjo, in odkrije pravo ljubezen … Za vse knjigoljubke, ki iščejo sproščeno zgodbo bolj globokim ozadjem. 

prejšnji članek
Ali vaša spalnica škoduje vašemu zdravju?
Zdravje
Ali vaša spalnica škoduje vašemu zdravju?
naslednji članek
Njene prsi so kar silile na prostost
Svet slavnih
Njene prsi so kar silile na prostost