Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Ko hormoni osušijo željo po spolnosti

16. 2. 2019; 02.00
Avtor: Mira Ćirović/Bodi zdrava
par, moški, ženska, ljubezen, seks, spolnost

foto: Arhiv Bodi zdrava

Največji kradljivec ženske spolne energije, privlačnosti, spolne esence in ženstvenosti je stres.

Karmen Bezget, inštruktorica naravne spolnosti, ima ogromno uporabnega znanja o naravnih spolnih tehnikah, s katerimi obudimo in pomladimo ženske zaklade, ki jih je stresno življenje osušilo.

»Žensko telo, lepota, privlačnost in vitalnost so izpostavljeni velikim obremenitvam zaradi vsakodnevnega stresa v najbolj aktivnem, ustvarjalnem ženskem obdobju, ko je ženska razpeta na eni strani med 'ženskimi' in na drugi strani med 'moškimi' obveznostmi,« pravi Karmen Bezget, ustanoviteljica Females Academy in mednarodno certificirana inštruktorica naravne spolnosti.

Ko usahne želja po spolnosti

Poleg izgube velike količine energije v času pred in po menstruaciji, med nosečnostjo, po porodu in med dojenjem ima ženska poglavitno vlogo pri odraščanju otroka, skrbi za gospodinjstvo in dom, partnerstvo, za svoje ostarele starše itd., kar terja velik delež časa in ženske energije. Posledice se najprej pokažejo v pomanjkanju energije, utrujenosti, izčrpanosti, izgorevanju. Poleg tega začneta ugašati volja in želja po ustvarjalnosti, ohladi se želja po spolnosti, ohladijo se partnerski odnosi, zmanjševati se začne libido, kajti ženska spolna in življenjska energija nenadzirano odteka, se troši in se ne obnavlja. Ženski, spolni in orgazmični potencial se začne zmanjševati. Hkrati se začnejo izražati posledice na telesu: menstrualne težave, PMS, nožnica začne izgubljati vlago in prožnost, zato se povečajo vnetja, ciste, tumorji … Kmalu po 35. letu pride čas, ko se začnejo poleg tega še hormonske spremembe v spolnih in hormonskih središčih. Ženske se nemalokrat znajdejo v začaranem krogu, iz katerega ne najdejo poti.

Rešitev je preprosta

Ko ženske razumemo delovanje lastnega telesa, pomen svojih ženskih zakladov in spolnih potencialov, si lahko pomagamo z dragocenimi spolnimi tehnikami, ki začnejo obnavljati ženske zaklade in zaloge spolnih potencialov ter spolne energije. Njihov čar je, da so preproste, praktične in očem nevidne, tako jih lahko izvajamo kjer koli in kadar koli. Pri tem uživamo in obujamo ter pomlajujemo spolno esenco, stopimo ven iz začaranega kroga ter začnemo živeti sebe, uživati žensko, svoje poslanstvo … Pomladimo vir svoje spolne esence s čarobno močjo nožnice in orgazmičnega diha.

Abeceda spolne energije

- zaprta nožnica oziroma žadasta vrata ohranjajo našo mladost in spolni potencial. Ženska nožnica je za žensko izjemno pomembna kot mišica ljubezni in spolne moči, ima vlogo stebra maternice in vrat za spolno energijo. V tao ima naziv žadasta vrata. Če so ta zaprta, lahko ženska ohranja svojo spolno energijo, mladost, moč, privlačnost, saj preprečujejo izgubljanje ženske spolne energije in ženske moči. Odprta vrata pa vodijo v staranje in izgubo libida oziroma spolne energije.
- aktivirajmo refleksna območja v nožnici za obnovo spolne esence. Nožnica je odličen kazalnik ženske spolne moči, saj je vhod v nožnico oziroma področje približno dva do tri centimetre nad vhodom povezano z rezidenco spolne esence – ledvicami. Tao uči, da so ledvice glavna rezidenca ženske spolne esence, ki napaja spolne organe in rodila. Če je ta del nožnice upadel in v slabi kondiciji, to lahko nakazuje slabo žensko spolno moč in ledvično energijo oziroma spolni potencial.
- vitalne ledvice - rezidenca ženske spolne esence in življenjskega kapitala. V tao veljajo ledvice za najpomembnejši 'spolni' organ, saj vladajo spolni moči, libidu, spolni in vsesplošni ženski vitalnosti, energetsko nadzirajo maternico, jajčnike, spolna središča in so vir življenjske esence. Izčrpana ledvična energija pripelje celo do frigidnosti oziroma odpora do spolnosti in telesne izčrpanosti. Ledvice so hkrati skladišče spolne esence in življenjske energije, ki smo jo podedovali od staršev ob spočetju in je povezana s spolnimi funkcijami ter življenjskim kapitalom. Zato jim je treba posvetiti pozornost, če želimo obnoviti in ohranjati svojo spolno in življenjsko moč.
- stres - kraljivec ledvične energije, spolne esence in ženske vitalnosti. Zaradi stresnega načina življenja so ženske ledvice ves čas izpostavljene posledicam stresa, saj so neposredni napajalnik za nadledvične žleze – glavne 'stresne' žleze. Zato ledvice izgubljajo energijo, ki je potrebna za hranjenje ženskih spolnih središč, rodil, spolne moči in spolne privlačnosti.

Od teorije k praksi

S preprosto, a izjemno učinkovito tehniko izkoristimo ženske naravne in prirojene potenciale nožnice, orgazmičnega diha in regeneracije za obnovo glavnega ženskega spolnega zaklada, rezidenco spolne esence – ledvic. Čarobnost tehnike je, da jo lahko izvajamo kjer koli in kadar koli in je očem nevidna, njeni rezultati pa so očem zelo vidni. Ker pomlajuje nožnico, ledvice, spolno energijo, libido, ženstvenost in spolno privlačnost, življenjsko energijo in vitalnost.

Kako?

Preprosto z nežnim krčenjem – vsrkom nožnice aktivirate področje ledvične točke v nožnici ter s podaljšanim izdihom, vdihom ter premorom med njima obnavljate osušene spolne zaklade, povrnete vlažnost nožnice in obnovite nožnico – mišico ljubezni ter s pomlajevanjem ledvic povrnete in povečate libido ter obudite naravno željo po spolnosti. Bolj ko ste nežne z vdihom, večji rezultati bodo. Ne pozabite orgazmičnega vdiha peljati v ledvice in nadledvično žlezo – z nežnim vdihom ji pomagajte, da se obnovi in pomladi ter tako povrne spolno esenco – korenino življenja ženske spolne moči in privlačnosti. Ženske, ki si vrnejo mladost nožnice, njeno vlažnost, prožnost in strukturo, obnovijo in pomladijo spolno esenco v ledvicah, postanejo najboljše ljubimke ne le po petintridesetem letu, temveč v 'drugi pomladi' oziroma obdobju klimakterija, menopavze …

prejšnji članek
Domači pripravki proti glivicam na nohtih
Moda&Lepota
Domači pripravki proti glivicam na nohtih
naslednji članek
Arya bo roparjeva punca
Svet slavnih
Arya bo roparjeva punca