tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Trik: Kako pripraviti rahle zdrobove žličnike
| V. M.

Trik: Kako pripraviti rahle zdrobove žličnike

Domačo govejo juho krasno dopolnjuje jušna zakuha iz zdrobovih žličnikov., Profimedia

Goveja juha je kraljica slovenskega nedeljskega kosila, tradicionalen krožnik slastne jedi pa pogosto dopolnjujejo zdrobovi žličniki. Veste, kako pripraviti izjemno rahle in okusne?

Domačo govejo juho krasno dopolnjuje jušna zakuha iz zdrobovih žličnikov. Če se tudi vam pogosto pripeti, da slednji postanejo preveč čvrsti, potem vam bodo zagotovo dobro služili triki za pripravo rahlih žličnikov.

Osnovni recept za pripravo žličnikov sestavlja eno kokošje jajce, ki ga dobro razžvrkljamo, ščepec soli in 12 čajnih žličk zdroba. Sestavine dobro premešamo in po potrebi (odvisno od velikosti jajca) dodamo še nekaj zdroba. Zmes pustimo stati 10 minut, nato pa žličnike dodajamo v vrelo juho.

Triki za rahle žličnike
Dobro, toda zakaj žličniki po klasičnem receptu niso vedno rahli? Pssst, pripravili smo vam male babičine skrivnosti:

1. Če postane zmes iz zdroba in jajca preveč gosta, jo razrahljajte z 2 žličkama vroče juhe. Dobro premešajte, da zopet nastane gladka masa.


2. Izjemno rahle žličnike lahko pripravite tako, da ločite rumenjak od beljaka. Iz slednjega stepete sneg, ki ga vmešate v razžvrkljan rumenjak. Dodajte sol in zdrob.

3. V zmes lahko dodate tudi kanček pecilnega praška. Žličniki bodo puhasto narasli.

4. Osnovni zmesi lahko dodate tudi 10 g margarine.

5. Pred polaganjem žličnikov v juho, žlico nekaj časa podržite v vroči jušni kopeli. Tako bodo žličniki lažje zdrsnili iz žlice, brez prijemanja.

6. Žličnike kuhajte v pokriti posodi. Ne prehitevajte, kar naj nežno brbotajo 15 minut. V tem času bodo lepo narasli, prečvrsti pa se bodo nekoliko omehčali.