gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ženske, ki se sramujejo svojega telesa - ste med njimi?

16. 11. 2023; 03.00
Avtor: V. M.
Se tudi vi ne počutite dobro v svojem telesu? Slednje ne vpliva le na vašo nizko samopodobo, temveč tudi na to, kako vas vidijo drugi. Čas je za spremembe!

Pozabite na podobe popolne ženske. Razmislite, kaj vam je všeč na vašem telesu. foto: profimedia

Postavite se pred ogledalo in povejte, kaj vidite? Kako bi se opisali? Če vaše oči opazijo le pomanjkljivosti, o katerih tudi sicer zelo radi govorite, potem vaš odnos do sebe ni nič kaj vzpodbuden.

Joj, koliko celulita imam na stegnih! Pa poglej ta velik in mlahav trebuh! Se ti zdijo moje noge predebele? Imam premajhne prsi, kajne? Morala bi imeti večje. In joj ti lasje, videti sem strašno! Drage bralke, takoj prenehajte! Če o sebi razmišljate na ta način in tudi partnerju oz. vašim bližnjim nenehno govorite, kaj je z vami narobe, potem se zlahka zgodi, da vas bodo v takšni luči videli tudi drugi. Zlasti partnerji, ki jih tovrstno sramovanje pogosto odbija.

Kako si lahko pomagate?

Pozabite na podobe popolno oblikovanih teles in tisti mali glasek, ki vam šepeče, da vaše obline niso prav nič privlačne. Mar to pomeni, da se lahko svojega telesa sramujejo prav vse ženske, ki ne ustrezajo kalupu vitke manekenke brez grama maščobe? Ne, kajne?

Naučite se razmišljati drugače. Preusmerite tok misli in poglejte na svoje telo iz drugega zornega kota. Dajmo, znova se postavite pred ogledalo. Če bi vam rekli, da je zrcalna podoba, v katero strmite vaša ljuba prijateljica, kako bi jo opisali? Kaj vidite v tej prikupni ženski? Vzemite papir in zapišite 20 lepih stvari, ki jih opazite. Ne skoparite s komplimenti. Sedaj preletite seznam. No, kako se vam zdi?

Sedaj poprosite tudi vašega partnerja, da na list papirja zapiše,  kaj mu je na vašem telesu všeč in kaj ga najbolj privlači. Odgovori vas bodo zagotovo presenetili in pobožali vašo dušo. Naj vam ob pohvalah ne bo nerodno. Verjemite jim.

In ne pozabi, lepa si, dragocena, edinstvena.

foto: profimedia

prejšnji članek
Ohranimo zdrave in negovane ustnice
Moda&Lepota
Ohranimo zdrave in negovane ustnice
naslednji članek
Sladko kislo: Jesenska solata s figami
Kulinarika
Sladko kislo: Jesenska solata s figami