cerar Odkrito.si

Bo zaradi male Maje to počel tudi Miro Cerar?

saturn Svet24.si

Tedenski horoskop: hudoben potencial komaj čaka, ...

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

spela gorselj jok Njena.si

Špela Grošelj v solzah zaradi Gregorja

Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?
| K.M.

Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?

Profimedia

Starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora lahko s pretokom energij ogromno 'naredi' že v vaši spalnici, kjer po večini preživite največ časa.

Fengshui tako zapoveduje, da bi morala biti postelja postavljena diagonalno od vrat, vzglavje pa naj bo naslonjeno na zid. Le-to vam bo energijsko dalo občutek sigurnosti in podpore. Hkrati se izogibajte položajem, ko je postelja direktno nasproti vrat ali v isti liniji z vrati, predvsem če gre za vrata kopalnice. Ta položaj se po fengshuiju imenuje tudi položaj smrti in je zelo nevaren. Številni ljudje, ki so imeli posteljo postavljeno tako, so zboleli za resnimi boleznimi v srednjem delu telesa, slabša pa je bila tudi kvaliteta njihovega življenja. 

Če imate poteljo postavljeno v kotu sobe, za vrati, boste imeli občutek, da se skrivate pred svetom in da se želite pred njim zaščititi. zaradi tega ste lahko zelo nesrečni. Hkrati si postelje ne postavljajte pod okno, ki odpira prostor energijam. Če spite pod oknom lahko zunanja energija lažje pride do vas in vpliva na kvaliteto, negativno, vašega spanca. 

Idealna pozicija je torej takrat, ko je postelja postavljena diagonalno od vrat, oseba pa iz ležečega položaja vidi tako okno kot tudi vrata. 

Seveda pa ni vse v poziciji ampak je veliko tudi v kvaliteti postelje. Najboljša postelja je lesena in ima vzglavje v enem delu. Pod posteljo naj bo čim manj praznega prostora, da se energija pod posteljo ne pretaka brez nadzora. Če imate zakonsko posteljo, naj bo tudi vzmetnica le ena, saj drugače z dvema simbolno razdvajate sebe in svojega partnerja.