gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bralci svetujte: Grde žaljivke med šolarji

2. 10. 2017; 02.00
Avtor: J.K.
Nasilje med vrstniki

Se tudi vaš otrok srečuje z medvrstniškim nasiljem? foto: Profimedia

Bralka Anita je zgrožena nad med verbalno komunikacijo šolarjev, kjer prevladujejo grde žaljivke, laži in podtikanja. Sprašuje se, kam vodijo takšni odnosi in kako se sploh lotiti reševanja težav?

''Spoštovani. Moje ime je Anita, na vas se obračam z upanjem, da bi mi z nasvetom pomagali razsvetliti problem. Zakaj torej gre … Šola in otroci, v bistvu odnosi med vrstniki. Ne spomnim se, da bi se naši starši kaj prida vmešavali v naše odnose s prijateljčki v šoli. Tole kar se dogaja v tem času pa presega meje komunikacije. Gre za grde žaljivke, podtikanja, laži … ki se jih niti ne da reševati s pogovorom, saj nasprotna stran vse zanika. Hčerki svetujem naj se umakne od pritiskov, a ugotavlja, da to nikakor ni rešitev in da naj ji dovolim, da se postavi zase, vrne, kar jim pripada. Sama jo ves čas učim, naj ne ravna tako, kot ne bi želela, da ravnajo drugi. Zanima me, ali je moj nauk v tem času, ko poštenje ni več vrednota, sploh lahko obrodi sadove. Naj omenim, da soočenje in pogovor med vrstniki ne pomaga, saj vse odločno zanikajo. Kako reševati takšne težave? Anita.''

Dragi bralci, kakšno je vaše mnenje o Anitini situaciji? Kaj bi ji svetovali? Prijazno sporočilo, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko namenite v komentarju.

21.850 otrok bo v petek prvič stopilo v šolo. foto: Revija Zarja

Bralka/bralec v stiski: Piši nam!

Vsi se včasih znajdemo v situacijah, ko bi nam prav prišel pogled iz drugega zornega kota. Nenazadnje smo sami preveč subjektivno vpleteni, zato morda rešitve ne vidimo tako jasno, kot nekdo, ki lahko naš klobčič nevšečnosti povsem objektivno oceni.
Psihologinja dr. Tjaša M. Kos pomaga našim bralkam in bralcem pri razjasnjevanju vsakodnevnih težav s katerimi se srečujejo. Če želite njen nasvet, nam pošljite opis stiske na e-naslov: njena@svet24.si, s pripisom Bralka/bralec v stiski. Anonimno objavo bomo skupaj z nasvetom strokovnjakinje objavili na naši spletni strani.

V kolikor bi želeli zgolj nasvet bralk in bralcev, lahko slednje prav tako storite povsem anonimno. Opis vaše situacije nam pošljite na e-naslov, s pripisom Bralci svetujejo. Besedilo bomo objavili na naši spletni strani in facebook profilu, kjer vam bodo lahko bralci pomagali z nasvetom in objektivnim pogledom na situacijo.

Preberite si še: Bralci svetujte: 'Žena ne zna kuhati!'



prejšnji članek
Moderne mame imamo pomočnike: Igralne urice
Moda&Lepota
Moderne mame imamo pomočnike: Igralne urice
naslednji članek
Tedenski numeroskop: Prihaja nagla sprememba energije!
Zdravje
Tedenski numeroskop: Prihaja nagla sprememba energije!