mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slonček kot darilo – kaj v resnici pomeni?

27. 11. 2021; 03.00
Avtor: V. M.
Imate doma simbol slona ali pa ste ga komu poklonili v dar? Morda niste vedeli, a na simbolični ravni slon ne prinaša zgolj sreče …

Azijske kulture slona cenijo kot sveto žival in najbolj čudežno bitje, ki ga je ustvarila narava. foto: Pexels

Slon je eden izmed najbolj priljubljenih simbolov. Z njegovimi motivi in podobami so mnoga ljudstva krasila domove, mogočna žival je namreč že od nekdaj predstavlja simbol moči, razumnosti in modrosti. Sloni so v živalskem svetu izjemno spoštovani, razen človeka, namreč nimajo naravnih sovražnikov. Zaradi svoje umirjenosti in čiste moči so postali zgled mnogim kulturam, ki so častili njihove vrline.

A eksotična žival ni cenjena le v svetovnih religijah, slon je namreč svoj prostor našel tudi v sodobni kulturi, kjer ga povezujemo zlasti s srečo, čutenjem in zvestobo. Simbol slona nas pogosto spremlja v obliki kipcev, obeskov in drugih spominkov, ki poosebljajo lastnosti mogočne živali in po tradicionalnem prepričanju prinašajo srečo.

Simbol slona kot darilo

Slon izžareva kraljevsko dostojanstvo, moč in stabilnost. V svojem naravnem okolju se sloni vedno zavzemajo za svoje člane družine. Zveste živali so skrbne tako do mladičev, kot do starejši slonov v krdelu. S poklonom simbola te mogočne živali obdarovancu ne zaželite zgolj obilo življenjske sreče. Izrazite mu tudi skrbnost, zvestobo, globoko naklonjenost, ramo, na katero se lahko opre ter zaščito v trenutkih, ko jo bo potreboval.

V nekaterih azijskih kulturah verjamejo, da je slon kozmično bitje, ki nosi svet na svojih plečih. foto: dreamstime



prejšnji članek
Tako preprosto odstranite suho kožo na telesu
Moda&Lepota
Tako preprosto odstranite suho kožo na telesu
naslednji članek
Triki, ki pridejo prav, ko je vetrobransko steklo zamrznjeno
Zdravje
Triki, ki pridejo prav, ko je vetrobransko steklo zamrznjeno