Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj spalni položaj pove o vaši osebnosti?

27. 10. 2022; 04.00
Avtor: K.M.
spalnipolozaj

foto: Profimedia

Tokrat smo pod drobnogled vzeli spalne položaje.

Ste se že kdaj vprašali, kaj pove o vas položaj spanja in kaj to govori o vaši osebnosti. Preverite svoje najljubše spalne položaje in kaj pomenijo. 

A) POLOŽAJ ZARODKA
Položaj fetusa je najbolj priljubljen položaj, saj tako spi največ ljudi. Čeprav je podoben tistemu, ko smo bili še v maternici, pa je značilen predvsem za sramežljive osebe, ki pa so tople in imajo dobro srce. Raziskave so tudi pokazale, da so takšni ljudje po navadi samozavestni na zunaj, na znotraj pa so zelo občutljivi.

B) RAVEN STRANSKI POLOŽAJ ALI POLOŽAJ KLADE


Če spite kot klada, z iztegnjenimi rokami ob telesu, potem to pomeni, da ste zelo zaupljivi do drugih ljudi in nimate težav s tem. Ste zelo odprta oseba. V tej poziciji navadno spijo zelo družabni in sproščeni ljudje.

C) SKLONJEN STRANSKI POLOŽAJ ALI POLOŽAJ HREPENENJA
Tudi vi pogosto spite na boku in imate iztegnjene roke pred seboj? Potem vam je položaj hrepenenja pisan na kožo. Čeprav je za vas značilno, da se brez težav odprete drugim ljudem in ste odprti za novosti, pa ste obenem tudi zelo skeptični in nezaupljivi. Ta vaša neodločnost se izraža predvsem v rokah, za katere tudi med spanjem pogosto ne veste, kam bi jih dali. 

D) VOJAŠKI POLOŽAJ
Če spite v vojaškem položaju, potem za vas velja, da ste v družbi pogosto zadržani in nekomunikativni, saj težko zaupate drugim ljudem. Za vojaški položaj tudi velja, da je običajno všeč tistim, ki imajo zase postavljene zelo visoke cilje in standarde ter od sebe pričakujejo največ.

E) POLOŽAJ PADALCA


Tudi vi pogosto ležite na trebuhu in je vaša glava obrnjena vstran? Če z rokami objemate še vzglavnik, potem vam je položaj padalca pisan na kožo. Ste sicer zelo družabna oseba, vendar težko prenesete kritiko. Ne marate, če vas ljudje kritizirajo brez vzroka in za to nimajo prav nobenega argumenta. Pogosto ste napeti in občutljivi, a obenem zelo dobri v sprejemanju hitrih odločitev.

F) POLOŽAJ MORSKE ZVEZDE
Če pogosto ležite na hrbtu, z iztegnjenimi rokami in nogami, potem imate srečo, saj za vas velja, da ste zelo dobri v tem, da radi prisluhneš in pomagate drugim ljudem. Tisti ljudje, ki spijo v položaju morske zvezde, so dobri prijatelji, prijetne osebe, ki pa ne prenesejo, če so vedno v središču pozornosti.

prejšnji članek
Kdo je lepotica v videospotu Mikija Vlahkoviča?
Svet slavnih
Kdo je lepotica v videospotu Mikija Vlahkoviča?
naslednji članek
Ste opazili, da se hitreje prehladite ali staknete infekcijo, ko niste dovolj naspani?
Zdravje
Ste opazili, da se hitreje prehladite ali staknete infekcijo, ko niste dovolj naspani?
#nasazenazenska
nasazenazenska