klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 znakov, da ste v zvezi s psihopatom

25. 3. 2024; 03.00
Avtor: Njena.si
odnosi

Za njegove težave ste vedno krivi vi. foto: Profimedia

Ključni znaki, ki nakazujejo na psihopatsko osebnostno motnjo.

Največkrat šele tedaj, ko je neke zveze konec, pričnemo analizirati stvari, poskušamo ugotoviti, kaj je šlo narobe, kako smo se obnašali do partnerja in kako se je on obnašal do nas. Včasih ugotovimo, da je bil partner pravi psihopat. Kako prepoznati nekoga, ki nas v zvezi utesnjuje in ne spoštuje? Preberite in če v trditvah najdete svojega partnerja, še enkrat premislite, če zares želite svoj čas preživljati z njim.

1. Za težave v zvezi ste vedno krivi vi

Nikoli ne bo priznal, da se je zmotil, prepričan je, da je najpametnejši, s težavo mu tudi kar koli dopoveste. Takšen pač je, nikoli in nikdar ne bo priznal, da se je zmotil, da je on nekaj naredil narobe, da je on kriv za zapleteno situacijo. Vedno in za še tako majhno napako bo okrivil vas. Drugače sploh ne more biti.

2. Laže, da se vi počutite slabo

Ves čas zna vzbujati občutek krivde. Da se vi počutite slabo, se bo tudi zlagal. Nikoli ga ne morete popolnoma zadovoljiti, vedno je z vami nekaj narobe in ne z njim.

3. Za svoje neizpolnjene sanje ste krivi vi

Popolnoma je prepričan, da so za njegovo nesrečo, za njegov neuspeh krivi vsi drugi, le on sam ne. Ker ni dosegel želenih ciljev, ker se mu niso izpolnile sanje, ste krivi vi. Vedno išče težavo v vas, nikoli v sebi. Ni sposoben, da bi se zazrl vase in poskušal ugotoviti, kaj počne narobe, da se mu stvari v življenju podirajo. Stalno ponavlja stavek: "Ti si kriva, da ne more storiti tega in tega ..., Ti si kriva, da se je mi je ponesrečilo to in to ..."

4. Vi ste tukaj zato, da ustrežete njemu

Zanj ste oseba, ki je na svetu zato, da v vsemu in vedno streže in ustreže njemu. Zna poiskati točno takšno osebo, ki ga vzljubi, nato pa jo začne izkoriščati za svoje ugodje. Nikakor pa ne more biti obratno. On ne bo nikoli ugodja nudil vam. 

5. Brez prijateljev

Če ste v zvezi s takšnim psihopatom, je skoraj nemogoče prositi za pomoč prijatelja, ker ga enostavno nimate več. On namreč ne dovoli, da se družite še s kom drugim, razen z njim. Ko to doseže, potem je bolj prepričan, da ga ne boste zapustili, saj imate le njega. Na tak način hoče doseči, da brez njega ne morete živeti.

prejšnji članek
Ana Pusovnik doživela sanjsko zaroko
Kulinarika
Ana Pusovnik doživela sanjsko zaroko
naslednji članek
Previdno pri trganju narcis - iz stebla se pocedi strupen mleček
Življenjski slog
Previdno pri trganju narcis - iz stebla se pocedi strupen mleček