požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakonski terapevt: Kaj morate vprašati na prvem zmenku?

7. 10. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
zmenek, prvi zmenek

foto: Profimedia

Različni terapevti, ki se ukvarjajo s pari, ki želijo rešiti svoj govor, so spregovorilo o tem, kaj bi morali po njihovem mnenju vprašati na prvem zmenku in se tako izogniti kasnejšim neprijetnostim.

Zakonska terapevtka iz Avstralije je tako svetovala, da na prvem zmenku drugo osebno povprašate po tem, s čim se je nazadnje hvalila svoji materi. Na ta način boste to osebo videli v najbolj ponosni luči. S tem vprašanjem boste izvedeli, kakšne vrednote ima ta oseba. Skupne vrednote in skupni interesi pa so kasneje v razmerju še kako pomembni. 

Če želite izvedeti več o življenjskih ciljih te osebe, jo povprašajte, kateri življenjski nasvet bi rada dobila in katero osebo (živo ali mrtvo) bi po tem povprašala. Na ta način boste izvedeli, kako razmišljajo in kakšna je njihova domišljija. Spoznate pa tudi, katere stvari v življenju ta oseba spoštuje. 

Preprosto vprašanje "ali zjutraj pospravljaš posteljo" razkriva, kako pomemben je tej osebi prostor in pa koliko dajo na red in varčevanje s časom. Razkrije pa tudi, ali so bolj večerna ali bolj jutranja oseba. 

Če želite izvedeti, ali je oseba, s katero ste na zmenku odprta, ranljiva in ali ima smisel za humor, potem jo vprašajte, katera je najbolj sramotna stvar, ki se jim je pripetila v življenju. Če so se sposobni smejati sami sebi, je zelo verjetno, da bodo življenje jemali z večjo pozitivnostjo. 

Vpogled v življenje sogovornika pa lahko dobite tudi s preprostim vprašanjem o tem, kako preživlja svoj prosti čas. Odgovor vam lahko razkrije veliko o samem življenju posameznika in tudi o tem, v kakšni meri se vam je ta oseba pripravljena odpreti že takoj na začetku. 

prejšnji članek
Darja Gajšek obvlada tudi harmoniko
Svet slavnih
Darja Gajšek obvlada tudi harmoniko
naslednji članek
To je superhrana za vaše možgane
Zdravje
To je superhrana za vaše možgane