Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Takšne ljudi odstranite iz svojega življenja

31. 1. 2023; 03.00
Avtor: njena.si
ženska, žalost

foto: Profimedia

Pravimo, da so odnosi dandanes pristali na dnu. Da so medosebne vrednote pozabljene in da je v današnjih časih težko splesti pristne odnose ...

Pasivni agresorji

V šali pogosto pravimo, da je pasivno agresivno vedenje značilno za ženske, a je pasivno agresivno vedenje dandanes postalo skoraj merilo medosebnega obračunavanja. Ljudje se ne znamo več pogovarjati o svojih težavah, ampak kot kaznovalno metodo uporabljamo molk in kujanje. Pasivna agresija je pravzaprav pasivno izražanje jeze, že ime samo pa pove, da gre za to, da svojo jezo izražamo tako, da pravzaprav ničesar ne naredimo. Niti ne povemo, zakaj smo jezni, in da sploh smo jezni.

Pasivno agresivni ljudje vam pogosto sploh ne bodo dali vedeti, da je kar koli narobe, ampak se bodo do vas začeli zgolj maščevalno vesti, ko pa jih boste vprašali, kaj je narobe, bodo navadno odgovorili, da nič oziroma da je vse v redu.

Najbolj zgovorni znaki pasivno agresivnega vedenja so zanikanje, sarkazem in žalitve, zakrinkane v komplimente. Strupeni vidik takšnega razmerja za vas pomeni predvsem to, da morate s takšno osebo ves čas delati v rokavicah. Bojite se kar koli narediti ali reči, ker lahko nevede osebo užalite ali razjezite, pa za to sploh ne boste vedeli, nato pa boste dalj časa žrtev maščevalnega vedenja. Prav tako vas takšna oseba ves čas navdaja z občutkom krivde in slabe vesti.

prejšnji članek
S timijanom nad kašelj, afte in do nižjega tlaka
Zdravje
S timijanom nad kašelj, afte in do nižjega tlaka
naslednji članek
Priscilla Presley hoče razveljaviti hčerino oporoko
Svet slavnih
Priscilla Presley hoče razveljaviti hčerino oporoko