dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Letni horoskop 2018: Prihaja Venerino leto
| Revija Zvezde

Letni horoskop 2018: Prihaja Venerino leto

Leto 2018 bo v znamenju Venere, kar pomeni, da zvezde kažejo spet vse dobro za ljubezen, romantiko in sklepanje posebnih prijateljstev. Seveda to ne pomeni, da bo ves svet živel v ljubezenskem sožitju, vsekakor pa Venerino leto poziva vse, da poudarimo povezovanje, iščemo skupne točke in ponovno cenimo drug drugega. V nasprotju z letošnjim sončnim letom, ko smo bili v ospredju posamezniki in naša samouresničitev, bo prihodnje leto v ospredju skupnost.

Oven

Vse, rojene v tem znamenju, čaka vznemirljivo in turbulentno obdobje, vsaj na ljubezenskem področju. Zvezde predvidevajo, da bo leto 2018 za ovne čas številnih avantur in različnih priložnosti. To bo prišlo še posebno do izraza v drugi polovici leta, točneje avgusta, ko bo Jupiter vstopil v hišo ljubezni, najmočneje pa novembra, ko bo Venera v škorpijonu v vaša življenja prinesla nepozabne strastne trenutke. Čeprav se vse lahko začne kot nedolžna poletna avantura, se kaj lahko zgodi, da boste konec leta 2018 držali v objemu svojo pravo ljubezen.

Na kariernem področju se vam obeta mirno obdobje, brez pretiranih pretresov. Spletla se bodo številna dobra sodelovanja s sodelavci in odlično se boste počutili v timskem delu, kar sicer ni najbolj značilno za ovne. Posledica tega sožitja bodo krasni rezultati in mirno stanje na področju financ. Ta čas skušajte zatorej uživati, kar se da, privoščite si kakšne drobne malenkosti ali potovanje, mogoče celo s tistim, s katerim boste končali v strastni avanturi.

Tudi na zdravstvenem področju vas ne čaka nič pretresljivega, saj bo konec vladavine Urana, ki vas dela občutljivejše, in bo nastopila vladavina Jupitra, zaradi katerega boste odpornejši in zdravi. Prekipevali boste od energije, ki bi jo bilo dobro usmeriti k temu, da čim več prostega časa preživite v naravi, saj se boste tam najbolje počutili. Telovadite in ukvarjajte se s športom ali pa se posvetite meditaciji, ki vam bo pomagala pregnati stres.

Zvezde vam svetujejo, da se prvih osem mesecev osredotočate in ukvarjate predvsem s stvarmi, ki zadevajo vas in vašo družino, drugi del leta pa bo ugodnejši za sodelovanje z drugimi.

Bik

Rojeni v znamenju bika imate pred seboj zanimivo leto, ki bo polno različnih možnosti glede spoznavanja novih ljudi. Predvsem na ljubezenskem področju bo vse v znamenju čustev in njihovih uresničevanj. Posebno pozorni bodite na oktober in november, ko bo Venera vstopila v retrogradnega škorpijona, kar pomeni, da bo to idealen čas za srečanje tistega pravega. Možna so tudi karmična srečanja, se pravi srečanje dveh duš, ki si bosta izmenjali izkušnje in energije ter tako poravnali svoji karmi. Prav tako boste morda malo bolj nostalgični, kar sicer ne bo nič slabega, če le ne boste odstopili od tistega, kar vam prinašajo zvezde, temveč se boste mirno prepustili čustvom.

V finančnem smislu bo leto 2018 za vas v razcvetu. Vse, kar morate narediti, je, da se osredotočite na posel in cilje, verjeti pa morate tudi intuiciji. Dosegli boste lepe rezultate. Kot torej vidite, je ključna beseda, da verjamete občutkom tudi takrat, ko je govor o poslu.

Leto 2018 bo za vse bike pravi čas, da prekinete nezdrave življenjske navade ter se osredotočite na šport in telesno aktivnost. Konec prve polovice leta boste vseeno doživeli hujši padec energije, zato bi bilo dobro, da v tistem času malo bolj popazite na zdravje. Izogibajte se vsem negativnim vplivom in vsemu, kar bi lahko pripeljalo do splošnega nezadovoljstva.

Prva polovica leta bo torej ugodna za potovanja in družinska srečanja.

Dvojčka

Za osebe, rojene v znamenju dvojčka, bo prihajajoče leto dominantno v znamenju ljubezni, in to ne čisto navadne, temveč tiste usodne. Zelo verjetno je, da bo to nekdo, ki je že dolgo v vaši bližini in za katerega do zdaj niste nikoli opazili, da do vas goji globoka čustva. Retrogradna Venera, ki bo sicer najmočnejša oktobra in novembra, vam bo pomagala pri gradnji stabilne ljubezenske zveze. Oseba, ki ste ji všeč, vam bo dvorila na različne načine, zaradi česar se boste počutili zelo poželjivo in atraktivno. Vendar pa se ne smete prevzeti in ignorirati drugih, ker boste tako na koncu izgubili vse.

Saturn vam obljublja napredek tudi na finančnem področju, a da boste do njega prišli, vas v službi čaka precej naporno obdobje. Od sebe boste morali dati več kot maksimum, da boste dosegli želene rezultate na kariernem področju. V določenih trenutkih vam bo zelo težko, da boste dosegli vse, kar zahtevajo od vas, a se zavedajte, da se vam bo trud na koncu izplačal.

Zdravje bi vam moralo dobro služiti skozi večji del leta, kar je zelo pomembno za to, da boste imeli dovolj moči in energije, da se osredotočite na delo in kariero. Od druge polovice leta 2018 bo mogoče, da boste zelo utrujeni in izčrpani, in takrat bo še posebno pomembno, da se boste ukvarjali s športom. Kajti le tako boste prebrodili krizo.

Konec leta vas čaka vznemirljivo obdobje, vsaj glede potovanj. 

Rak

Rakom zvezde v letu 2018 pripisujejo številne hude čustvene krize, predvsem v jesenskem obdobju, ko je za tiste, ki so v resnih zvezah ali zakonu, mogoče resno nesoglasje s partnerjem. Vendarle bo, po vsem sodeč, v večini primerov sledila zgladitev sporov in pomiritev, pomembno je le, da se bosta obe strani osredotočili na to. Če se boste v ljubezenskem odnosu počutili preveč osamljeno, je pomembno, da se s partnerjem pogovorita, nikakor pa se ne smete zapreti v školjko in tam premlevati stvari. Na koncu boste morda celo presenečeni, ko boste slišali drugo stran, kako se počuti. In ne glede na to, kakšen bo na koncu izhod iz vaše zveze ali zakona, bo prihodnje leto čas za iskrenost. Le tako bosta na koncu oba srečna.

V nasprotju z ljubeznijo bodo razmere na poslovnem področju ugodnejše. Leto 2018 bo zlasti pomembno za vašo kariero. Prineslo vam bo različne možnosti za napredovanje. Glede na močan vpliv Plutona pa bo to leto zagotovo najugodnejše za uresničitev vaših ambicij. Če razmišljate o kakšnih vlaganjih, zvezde kažejo na to, da bo leto 2018 idealno tudi za takšne poteze in tveganja.

Vsem rakom se priporoča, da se v letu 2018 prehranjujejo zdravo in da so osredotočeni na zdrav življenjski slog. Le tako boste imeli moč, da prebrodite vse čustvene krize, s katerimi se boste spopadali.

Del s financami in vlaganji se nanaša predvsem na čas od konca avgusta dalje. 

Lev

Oktobra in novembra, v času vladavine retrogradne Venere, se bodo zgodili dogodki, usodni za vašo prihodnost. V glavnem lahko pričakujete, da bo leto 2018 vsaj glede ljubezni polno presenečenj. Vam bo to seveda ustrezalo, ker bodo takšni dogodki v vas prebudili vašo ekscentrično naravo, in boste zato uživali vsakič, ko se boste znašli v središču pozornosti. Vendar pa ne dovolite, da zaradi zagledanosti vase ne boste opazili nekoga, s katerim se vam kaj lahko obeta usodno srečanje. Levi namreč lahko pričakujete ljubezensko romanco, in to z nekom iz svoje preteklosti.

Zelo mogoče je, da bo prišlo do korenitih sprememb tudi na poslovnem področju, natančneje do zamenjave službe ali do sklepanja novih partnerstev, če imate svoje podjetje. V vsakem primeru bodo te spremembe dobrodošle za vašo kariero in prihodnost. Bodite pogumni in podajte se v nove poslovne pustolovščine. Ne pustite se zmesti hitrim spremembam.

Vaše zdravje bo v prihodnjem letu na splošno dobro, čeprav bodite pripravljeni na obdobja, ko boste hudo izčrpani in utrujeni. Takrat opustite vsa dodatna fizična naprezanja. Pozabite na to, da ste levi, ki morate vsem dokazati, da zmorete vse in da vedno pristanete na nogah. Namesto tega se malo ustavite, globoko zajemite zrak in si privoščite kaj lepega. Vaša impulzivnost v takih primerih vam lahko samo škodi.

Pomembna sprememba: avgusta, ko bo Jupiter v znamenju leva, se izogibajte hitrim in pomembnim odločitvam. 

Devica

Rojeni v znamenju device bodo v letu 2018 končno srečali osebo, s katero bodo delili svoja zanimanja, navade in pogled na življenje. Zelo verjetno je tudi, da to sploh ne bo nekdo nov v vašem življenju, temveč se bodo romantična čustva prebudila v odnosu s prijateljem, ki bo takrat dobil popolnoma nov smisel, in se bo vajin odnos spremenil v resno zvezo, okronano s poroko. V vsakem primeru se pogovarjajte o svojih občutkih in se jim ne izogibajte, pa čeprav vas bodo presenetili. Ne mislite, da je v tem kaj slabega, zapomnite si, da se stvari vedno zgodijo z razlogom.

Delo, delo in delo – to je beseda, ki bo ključna v povezavi z vašo kariero. Sprijaznite se s tem, da boste morali veliko delati, rezultat tega dela pa bo, da vam bo ponujen vodilni položaj, ki ga morate obvezno sprejeti. Za nobeno ceno se ne smete ustrašiti takšnega izziva, kaj šele, da ga izpustite iz rok, ker so možnosti, da se bo takšna priložnost še kdaj ponudila, zelo majhne. Zapomnite si, da vam takšen položaj ni ponujen brez razloga, temveč zaradi vašega truda, zavzetosti in pa zato, ker ste sposobni, da s svojim prihodnjim delom upravičite to zaupanje.

Glede zdravja bo za device zelo pomembno, da boste držali ravnovesje, še posebno od marca dalje, ko bo obstajala velika možnost, da popolnoma pregorite. Ne izpostavljajte se pretiranim telesnim naporom, a prav tako tudi ne preveliki meri počitka, temveč bodite v vsem v mejah normale. Zelo pomembno je, da ohranite optimizem in da se dobro počutite, le tako boste prenesli vse napore, ki jih boste imeli zaradi dela.

Leto 2018 bo torej za vas zelo naporno, a vendarle tudi zelo uspešno.

Tehtnica

Za tehtnice vsaj na ljubezenskem področju prihaja leto, polno ugank in ugibanj. Obstaja možnost, da se vam bo vaš zdajšnji partner pokazal v popolnoma novi luči. Prav tako pa je mogoče, da se boste na veliko zaposlovali s spomini na svojo nekdanjo ljubezen. Če načrtujete potovanje v eksotično deželo, lahko računate na kakšno vznemirljivo ljubezensko avanturo. Sprostite se in uživajte v vsakem trenutku posebej.

Na poslovnem področju boste pluli v mirnem pristanu. Na delovnem mestu vas ne čakajo nobeni posebni izzivi, pa tudi o kakšnem napredovanju ni ne duha ne sluha. Kar pa sploh ni tako slabo, glede na to, da vas čaka turbulenca na ljubezenskem področju. Če boste imeli preveč prostega časa, ga torej raje izkoristite za to, da se posvečate stvarem, ki ste jih v preteklosti zanemarili. Začnite se že končno ukvarjati s tistim konjičkom, ki vas že dalj časa vznemirja.

Z zdravjem ne boste imeli večjih težav. Utegne se zgoditi, da bodo prišla obdobja, ko boste bolj depresivni in nostalgični, predvsem takrat, ko si ne boste znali razložiti nekaterih občutij. Večjo telesno izčrpanost boste čutili v prvem trimesečju, pozneje pa bi vam moralo iti na bolje – tako fizično kot psihično. Najbolj priporočljiva vadba za tehtnice v letu 2018 bodo dolgi sprehodi in kolesarjenje.

Nekdo nov bo v vaše življenje vstopil poleti, najverjetneje avgusta.

Škorpijon

Ker ste ljudje, rojeni v znamenju škorpijona, zelo čustveni in strastni, se bodo ta občutja v letu 2018 le še stopnjevala. Na plan bo prišla vsa vaša seksualnost, vendar se je ne sramujte. Kajti to sploh ne pomeni, da ne bo prišlo do globljih romantičnih čustev in posledično do resne zveze, a bo sam začetek poln nenadzorovane strasti. Kljub temu je priporočljivo, da, čeprav bo še tako lepo, vendarle prisluhnete tudi svojemu razumu, da se pozneje ne boste tepli po glavi zaradi storjenih napak.

Na delovnem mestu boste prekipevali od energije, s katero boste očarali vse okoli sebe. V letu 2018 se boste tesneje povezali z ljudmi na višjih položajih. Čeprav gre malo tudi za preračunljivost, je pač tako, da vam lahko samo oni pomagajo pri uresničitvi poklicnih ambicij. Če je priporočljivo, da se na ljubezenskem področju prepustite strastem, pa bo tu bolje, da jih imate pod nadzorom.

Zdravje vam bo dobro služilo. Le konec leta 2018 prisluhnite svojemu telesu – če boste začutili, da ste izčrpani, se ustavite in si odpočijte. Ne hodite po robu, ker lahko padete čezenj. Saj veste, zdravja se ne da kupiti, za zdravje morate skrbeti sami.

Prvih sedem mesecev bo v znamenju Jupitra, zato bodite takrat še posebno dobri sami s seboj.

Strelec

V letu 2018 boste zadovoljni, saj vam bo v ljubezenskem življenju štrene mešal Saturn. Kar pomeni, da bo več kot dovolj priložnosti za rojstvo resne ljubezenske zveze. Če ste nekje v preteklosti že srečali svojo veliko ljubezen, na katero se še vedno radi spomnite, bo leto 2018 kot naročeno za to, da obnovite stike. Morda vam celo uspe prebuditi zamolčana čustva. Vse, kar morate storiti, je, da tvegate in prevzamete pobudo. Najhujše, kar se vam lahko zgodi, je, da vas zavrne. Pa kaj potem!

Na poklicnem področju ostanite taki, kot ste. Mirni, zbrani in nikakor ne prehitevajte dogodkov. Do cilja vas bo peljala dobro shojena pot, vendar bo dolga in zelo malo verjetnosti je, da jo boste prehodili do konca leta.

Malo bolj boste morali popaziti na zdravje. Pričakovanja, ki jih bodo imeli nekateri iz vašega ožjega družinskega kroga, bi vas lahko razburila do te mere, da vam bo padla odpornost. Da do tega ne bo prišlo, ne poskušajte izpolniti želje drugim, temveč prisluhnite svojim. V letu 2018 boste obiskali kar nekaj družabnih dogodkov, kot so koncerti, gledališke predstave ali krajša potovanja. Morda celo s kom iz svoje preteklosti. Čeprav bi to lahko vplivalo na usodo drugih ljudi, se ne ozirajte nanje, temveč prisluhnite svojim občutkom.

Vaš največji adut v letu 2018 bo sposobnost navezovanja stikov z drugimi in skupinski duh.

Kozorog

Kozorogi boste leto 2018 začeli nadvse optimistično, samozavestno, hkrati pa boste imeli veliko podporo svojih najbližjih – staršev, partnerjev, prijateljev. V takem okolju boste lahko uresničili vse svoje zamisli. Samski boste v prvih osmih mesecih zelo verjetno srečali tistega, v katerega se boste zaljubili in z njim zgradili trdno ljubezensko zvezo.

Na poslovnem področju boste morali sprejeti nekatere sklepe, vendar tudi tu ne boste sami, temveč boste morali v to vključiti ljudi okoli sebe. Nobenega smisla ni, da bi se temu izognili, v nasprotnem primeru ne boste zadovoljni s končnim rezultatom.

Drugače pa boste prekipevali od pozitivne energije, ki bo skozi vse leto na visoki ravni. Pomagala vam bo, da boste kos vsem izzivom, predvsem pa poslovnim. Za kozoroge bo priporočljivo le to, da boste večkrat na leto naredili tretma očiščenja telesa, da boste iz njega pregnali nezdrave ogljikove hidrate in maščobe. Kozorogom se bo v letu 2018 veliko smejalo, z dobro voljo pa bodo vsi zastavljeni cilji bliže.

Jupiter, ki bo dominanten skozi vse leto, bo še dodatno pospešil dogajanje na ljubezenskem področju.

Vodnar

Vodnarji, ki so znani po svoji nemirni naravi, bodo končno lahko iskreni glede čustev in ljubezenskega odnosa. Zelo verjetno je, da boste v letu 2018 srečali človeka, s katerim boste imeli podoben pogled na življenje in s katerim boste končno lahko to, kar ste. Pomembno je, da se ne boste ustrašili, temveč da boste povedali, kaj čutite in kako vam je.

Na finančnem področju vam zvezde ne priporočajo pretirane razsipnosti. Saj ne, da si ne bi smeli česa privoščiti, vendar pa ne smete razmetavati z denarjem. To tudi ne bo čas za večje denarne izdatke. Uživajte v zmernosti – tako doma kot na delovnem mestu – in sprejmite to kot prednost, ne slabost. Tako boste imeli več časa, da se posvetite stvarem, ki vas veselijo.

Zdravje vam lahko občasno nekoliko ponagaja. Da bo takih trenutkov čim manj, posvetite veliko pozornosti prehrani. Ta naj bo čim bolj raznovrstna, vključuje naj sadje, zelenjavo, pa tudi meso, ki bo ključnega pomena za vašo vzdržljivost. Z jedilnika morate obvezno črtati sladkor in sladkarije. Šport in rekreacija bosta obvezna, vendar ne pretiravajte preveč. Pretirana vadba lahko pripelje do poškodb.

Najlepši mesec v letu bo za vas avgust, ko boste morda celo obrnili nov list na ljubezenskem področju.

Ribi

Leto 2018 bo za ribe zelo posebno leto, saj se bo ponudila priložnost, da boste doživeli ljubezen na najbolj prvinski, iskren in globok način. Z osebo, ki bo nenadoma vstopila v vaše življenje, boste vzpostavili odnos, ki vas kaj lahko pripelje tudi do poroke. Vse, kar morate storiti, je, da pustite čustvom, občutkom in srcu prosto pot. Verjemite, pripeljali vas bodo tja, kjer vam bo lepo. Naokoli hodite z odprtimi očmi in bodite pozorni ne le na besede, temveč tudi na tiste drobne neverbalne znake, ki bodo prihajali do vas z nasprotne strani. Nobenega dvoma ni, da jih boste znali prepoznati in jih potem tudi vrniti.

Veliko pozornosti posvečajte temu, kaj je pomembno za vas, da se boste počutili varne, in v tem duhu potem delujte na poslovnem in finančnem področju. Tveganje v letu 2018 ne bo prišlo v poštev. Za vas bo najboljše, če se boste držali preverjenih in preizkušenih vzorcev. V nobenem primeru to leto ne bo čas za iskanje nove zaposlitve.

Na področju zdravja bo potrebna velika mera previdnosti. Ne izpostavljajte se ne pretiranim fizičnim ne psihičnim naporom. Čuvajte energijo in skrbite za zdrav način življenja. Proti koncu leta 2018 lahko pride do porušenja ravnovesja v imunskem sistemu, zato uživajte čim več dodatnih vitaminov in si privoščite dovolj počitka.

Preberite tudi: Horoskop: Hrana, ki je prava. Kliknite TUKAJ!