dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Zdravje: Kaj najbolj muči vaše nebesno znamenje?
| snč

Zdravje: Kaj najbolj muči vaše nebesno znamenje?

Nihče ne more živeti tako, da ne bi vsaj kdaj zbolel. A če poznamo šibke zdravstvene točke, lahko prihod slabega počutja preprečimo – sebi in svojim bližnjim.

Astrologi so analizirali vseh dvanajst nebesnih znamenj in ugotovili, kaj katero najbolj muči.

Preberite si njihove analize in ukrepajte v pravi smeri.

OVEN

Močno prezira počitek in živi na robu izčrpanosti. Med običajne bolezni tega znamenja sodijo migrena, živčnost, vnetja sinusov in drugo, seveda pa poškodbe. Oven si mora nenehno polniti baterije. Namesto cigaret in desetih skodelic kave v enem dnevu bi si moral privoščiti več spanja.

BIK

Bik je sicer robustnega zdravja, ni pa nabit z energijo. Vse, česar se loti, počne počasi in z več občutka. V otroštvu ga pestijo težave z grlom, ušesi in nosom, kasneje se mu zdravje izboljša, njegova konstitucija pa učvrsti. Zanj je priporočljivo več gibanja. Če se že ne ukvarja s telovadbo, pa naj vsaj ne jé iz dolgočasja.

DVOJČKA

Pripadniki tega znamenja so živčni in nepredvidljivi, takšno pa je na splošno tudi njihovo zdravje. Po eni strani lahko zdržijo izjemne napore, po drugi strani pa se lahko hitro skrhajo in padejo v posteljo. Ko se z leti naučijo nadzorovati svoj živčni sistem, se tudi zdravje izboljša. 

RAK

Rakova občutljiva točka je želodec, kljub temu pa je osnovna bolezen tipičnega raka hipohondrija. Nagnjen je k uživanju preveč hrane, poleg tega si pogosto privošči hrano, ki njegovemu organizmu ne prija. Kljub vsemu pa je rak izjemno vzdržljiv ter prenese veliko več pritiskov, kot želi priznati. 
LEV

Kljub sijajnemu videzu ima tudi lev svoje šibke točke. Ena izmed njih je recimo vid, ki pri levih pogosto prezgodaj opeša, sicer pa je njihova poglavitna občutljiva točka organizma srce. Lev je pravzaprav precej živčno znamenje, zaradi česar je tudi močno nagnjen h kapi in kolapsu. 
DEVICA

Devica navadno analizira vsak še tako droban znak, da z zdravjem nekaj ni v redu. Ni daleč od hipohondrije, vsekakor pa je pri tem dlakocepska. Hudo se boji mikrobov in okužbe. Pogosto zapade v depresijo, nagnjena pa je k boleznim prebavil, zlasti črevesja. 
TEHTNICA

Za tehtnice dobro zdravje res ni značilno. Za njihove šibke točke organizma veljajo ledvice in mehur. Zaradi tega potrebujejo bolj kot katerokoli drugo znamenje veliko tekočine. Poleg tega mora tehtnica živeti zdravo življenje, po možnosti naj se ne ukvarja z grobimi športi.

ŠKORPIJON

Škorpijon ima jekleno zdravje in navadno ne razume, kako je kdo sploh lahko bolan. Če se ga že loti bolezen, se dela neumnega. Najbolj trpi zaradi spolnih organov, jajčnikov in prostate. Svojo izredno energijo bi moral sproščati skozi šport, najbolje takšen, ki zahteva močno koncentracijo.

STRELEC

Strelec je dobrega zdravja vse dotlej, dokler zdravo živi. Majhna težava je v tem, da simptomov bolezni noče videti, dokler stvar ne postane resna. Poleg tega si rad privošči hrano, ki njegovemu organizmu ne ustreza – omake, vino in  sladkarije. Za njegov občutljivi žolč je to navadno preveč naporno.

KOZOROG

Šibka točka rojenih v kozorogu so kosti, sklepi in zobje, podvrženi pa so tudi revmatičnim obolenjem. Tudi zlomi so pri njih pogosti. Navadno dajejo vtis, da so precej krhki, vendar to ne drži. Ravno nasprotno – so zelo vzdržljivi, poleg tega pa so po naravi zelo disciplinirani, saj se znajo marsičemu odpovedati.

VODNAR

Vodnar je nagnjen k vrtoglavici in hitro izgubi zavest. Vsekakor se mora izogibati prevelikim naporom, ker je zlasti živčnost njihova šibka točka. Pogosto mu ponagaja tudi srce, vendar so tudi za to krivi živci. Vodnarji morajo še posebej paziti na spanje, saj je zanje trden in zdrav spanec osnovni vir živčne energije.

RIBI

Rojeni v znamenju pogosto trpijo zaradi deformacije ali poškodb stopal, poleg tega pa so za to znamenje značilne hormonalne nepravilnosti in zadrževanje vode v tkivih. Na psihičnem področju so ribe nagnjene k avtizmu (duhovni odsotnosti) in bežanju v »umetni raj« (alkohol, mamila, sanjarjenje in podobno).
(snč, foto: Profimedia)