ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! "Videla" jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Pogoji za zamudnike: Olajšava za vzdrževane družinske člane
| V. M.

Pogoji za zamudnike: Olajšava za vzdrževane družinske člane

Ste pozabili oddati vlogo za vzdrževane družinske člane? V pisni obliki je na finančnem uradu ne bodo več sprejeli, to možnost ste žal zamudili. Lahko pa vlogo oddate tekom elektronskega postopka.

Brez panike, ni še vse izgubljeno, res pa je, da se morate podvizati. Vlogo za vzdrževane družinske člane lahko oddate prek portala eDavki. Zadnji termin za oddajo je 20. februar 2018, vendar se lahko zaradi posebnih pogojev postopek zavleče, zato se nemudoma lotite izpolnjevanja. V kolikor se doslej še niste registrirali v sistem eDavki in doma nimate shranjenega enega izmed informativnih izračunov dohodnine (IID) preteklih let, se namreč lahko registracija zavleče za nekaj dni, zaradi česar boste rok oddaje zamudili.

Kako poteka postopek registracije?

''Postopek registracije je sicer poenostavljen, saj za to ni več treba nameščati digitalnega potrdila. Pri registraciji je treba med drugim vnesti številko informativnega izračuna dohodnine (IID), ki so ga zavezanci prejeli za leto 2016, 2015 ali za 2014. Če posameznik nima številke IID, potem izbere polje 'Nimam IID - pridobi kodo'. Na domači naslov mu bo po pošti poslana koda, s pomočjo katere bo aktiviral uporabniški račun,'' pojasnjujejo na Finančni upravi RS.

Če se boste torej lotili postopka registracije v sistem eDavki zgolj nekaj dni pred 20. februarjem in doma nimate svojega IID-ja, na podlagi katerega bi registracijo opravili takoj, boste lahko registracijo opravili šele v nekaj dneh (ko bodo po pošti na dom prejeli kodo), s tem pa boso lahko zamudili rok za oddajo vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Podrobnosti

Obrazec registracije na portalu eDavki vas čaka TUKAJ.

Morda boste imeli nekaj težav pri določanju uporabniškega imena in gesla. Navodila namreč navajajo pravila, ki jih ne smete spregledati, sicer registracija ne bo uspešna:

- Uporabniško ime mora imeti med 8 in 20 znakov. Vsebuje lahko črke in števke.

- Geslo mora biti dolgo od 10 do 128 znakov in vsebovati vsaj en veliki znak, mali znak, števko in posebni znak. Geslo ne sme imeti zaporedja istih znakov (npr. 111).

Foto: eDavki