Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kakšni so ljudje, ki v vrsti glasno tarnajo?

28. 10. 2018; 12.00
Avtor: V.M.
nakupovanje

Kakšen tip stranke ste? foto: Profimedia

Postavanje v dolgi čakalni vrsti res ni prijetno. Sodite med potrpežljive stranke ali tiste, ki glasno izražajo slabo voljo?

Seveda nihče ne preživlja rad časa v čakalnih vrstah, zlasti kadar se nam mudi, delo na blagajni ali uradnem okencu pa poteka počasneje, kot bi si želeli. Ob odlični organizaciji, ki zajema dovolj veliko obratovalnih mest glede na količino strank, je takšnih nevšečnosti veliko manj, več nejevolje pa se odvija v primerih, ko denimo obratuje le ena blagajna, od katere se kot jara kača vije vrsta ljudi.

Vas takšne situacije vznejevoljijo, zaradi česar morate to glasno izražati ali se ne vznemirjate in preprosto počakate, da pridete na vrsto? Slednje veliko pove o tipu vaše osebnosti. Preverite, če katere izmed opisanih lastnosti držijo tudi za vas.

Ljudje, ki se glasno jezijo

Opis: V vrsti se nestrpno prestopajo, tarnajo, jezno pogledujejo proti obratovalnem pultu/blagajni, odkimavajo, se jezijo, kritizirajo, glasno izražajo svoje mnenje, kličejo osebje in zahtevajo, da se denimo odpre še ena blagajna.

Tip osebnosti: Samozavestna oseba, ki nima težav z glasnim izražanjem mnenj. Pogosto ekstrovertiran tip človeka, nepotrpežljive in vzkipljive narave. Težje se vživi v čustva drugih ljudi, rad modruje in podaja rešitve za številne situacije. Dominanten lik, z občutkom večvrednosti in zaničljivim odnosom. Človek, ki se požvižga na lepo vedenje v trenutkih, za katere meni, da kršijo njegovo dobrobit ali niso v skladu z njegovimi prepričanji.

Ljudje ki mirno čakajo

Opis: Mirno stojijo v vrsti, morda večkrat pogledajo na uro. Seveda bi tudi sami radi odhiteli po nadaljnjih opravkih, a skušajo razumeti situacijo.

Tip osebnosti: Pogosto introvertiran tip človeka, ki se ne izpostavlja in navkljub časovni stiski ne izraža svojega čustvenega stanja. Razumevajoča oseba z občutkom do sočloveka. Potrpežljive narave in spoštljivim odnosom.

##IMAGE-706079##

prejšnji članek
Pravilno shranjeni kostanji bodo prestali zimo
Kulinarika
Pravilno shranjeni kostanji bodo prestali zimo
naslednji članek
Andrej Škufca razkril, da zanositev ni bila lahka
Svet slavnih
Andrej Škufca razkril, da zanositev ni bila lahka