Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Razkrile so se skrivnosti

2. 3. 2018; 01.00
Avtor: Rudica Kovačič Ahlin, astrologinja
horoskop

Kaj so vam napovedale zvezde? foto: Profimedia

Prve dni obdobja bomo še pod vtisi polne Lune, saj je njena energija, ki je močno povezana z Neptunom, odstrla tančice iluzij.

Razkritje skrivnosti je lahko zelo naporno in stresno, saj je zatekanje k iluzijam ravno obramba pred soočanjem s kruto resničnostjo. Trenutno je v znamenju Rib precejšna gneča planetov in v času, ko so vodna znamenja tako močno aktivirana, se poveča občutljivost, precej težje pa je zbrano razmišljati, biti organiziran in produktiven. Ker pa je polna Luna tudi v ugodnih aspektih z Jupitrom v Škorpijonu in Saturnom v Kozorogu, je ta čas ugoden za predelavo preteklosti in opuščanje starih vzorcev in navad.

Aspekt med Soncem in Neptunom, ki bo trajal še nekaj dni, nas bo navdihoval pri načrtovanju novih poti, kajti z novimi pogledi se nam bodo odprle tudi nove možnosti. Zaradi razsežnosti nove stvarnosti se lahko zgodi, da bomo malo zmedeni in dezorientirani. Pojavijo se lahko dvomi o tem, katera pot je prava. Vodna znamenja povečajo senzibilnost in intuicijo, zato je priporočljivo, da poslušate svoje srce in ne iščete razumskih rešitev, kajti aspekt Sonce Neptun prinaša hrepenenje po tem, da bi v življenje dodali nek nov globlji smisel.

Vrhunec tega obdobja bo tam okoli 4.3., saj bo takrat natančen aspekt med Soncem, Neptunom in Luninim vozlom. Istočasno pa bodo povezani Merkur, Venera in Kiron v Ribah tvorili pozitivne aspekte z Jupitrom v Škorpijonu. Kombinacija teh planetov prinaša močno samoozdravitveno in samouresničitveno energijo, ki nam bo omogočala, da se vidimo in sprejemamo takšne, kot smo v resnici, in da ozavestimo in spregledamo vloge, ki jih igramo. Postali bomo bolj pogumni in si upali izraziti sebe kot tudi svojo senzibilnost in ranljivost, ne da nas bi bilo ob tem strah, da bomo videti šibki.

Manj ugodna manifestacija teh aspektov pa lahko povzročijo, v bolj praktičnih sferah življenja, zaslepljenost s prevelikimi pričakovanji. Zato se v takem obdobju priporoča večja previdnost ter se odsvetuje tiste posle, ki obetajo velike in hitre donose.

6.3. pa se bosta energija in vzdušje opazno spremenila. Merkur in Venera bosta skupaj zapustila občutljivo znamenje Rib in prešla v ognjevito in temperamentno znamenje Ovna. Manj bomo občutljivi, postali bomo bolj odločni, iniciativni in prodorni. Jasno in energično bomo znali povedati kaj nam je všeč in kakšne so naše želje. Vsak planet, ki prestopi zadnjo stopinjo Rib, zaključi svoj obhod skozi Zodiakalen krog, v znamenju Ovna pa začne nov cikel. To se odraža tudi na vzdušju, saj je ta čas primeren za zaključevanje in prečiščevanje starega, da bi naredili prostor novemu, ki prihaja.

Od 8.3., ko se bo v retrogradno gibanje obrnil planet Jupiter, in do 10.7., ko bo zopet prešel v direkten hod, bo potrebno ponovno tehtanje svojih vizij, prepričanj in planov za napredek in rast.

Še več boste našli tukaj  in tukaj.

prejšnji članek
Bralci svetujte: Mož čisti WC z gobico, ki jo uporabljam za …
Zdravje
Bralci svetujte: Mož čisti WC z gobico, ki jo uporabljam za …
naslednji članek
Znana Slovenka delila fotografijo dojenja
Svet slavnih
Znana Slovenka delila fotografijo dojenja