900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ste prejeli prenizko vračilo dohodnine?

11. 4. 2018; 02.00
Avtor: V. M.
telefon - stroški

telefon - stroški foto: profimedia

Morda so v informativnem izračunu navedeni napačni ali nepopolni podatki. Preverite.

V kolikor ugotovite, da ste pri izpolnjevanju obrazcev navedli nepravilne ali nepopolne podatke, lahko slednje še vedno popravite. Čeprav v rokah že držite informativni izračun, namreč še ni vse izgubljeno. Le podvizati se je potrebno.

V 15 dneh od vročitve informativnega izračuna je namreč potrebno vložiti ugovor. Obrazec za ugovor je na voljo na tem spletnem mestu: Ugovor zoper informativni izračun dohodnine.

Slednjega vložite tako, da na obrazcu obkrožite obkrožite številko pred ugovornim razlogom in v skladu s tem navodilom izpolnite ustrezne rubrike.

V kolikor je denimo potrebno zavesti spremembe ali dopolnila pri vzdrževanih družinskih članih, v obrazec zapišite podatke za katere vam pri informativnem izračunu posebna olajšava ni bila priznana oz. želite v zvezi s priznano olajšavo uveljavljati spremembe.

Ugovor lahko oddate po pošti, osebno ali prek sistema e-davki.

Rok za vložitev ugovora na informativni izračun dohodnine z datumom odpreme 30. 3. 2018 se izteče 30. aprila 2018, rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 30. maja 2018, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 28. maja 2018.

Pohitite, rok za vložitev ugovora na informativni izračun dohodnine z datumom odpreme 30. 3. 2018 se izteče 30. aprila 2018.

Pohitite, rok za vložitev ugovora na informativni izračun dohodnine z datumom odpreme 30. 3. 2018 se izteče 30. aprila 2018. foto: profimedia

prejšnji članek
Danes obeležujemo dan zahrbtne bolezni
Zdravje
Danes obeležujemo dan zahrbtne bolezni
naslednji članek
Teja Perjet še nikoli ni bila videti tako
Svet slavnih
Teja Perjet še nikoli ni bila videti tako