kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik: Kako hitro zaspati in spati do jutra

12. 3. 2023; 04.00
Avtor: K.M.
Viparita Karani, joga

foto: Profimedia

Gre za posebno pozo, ki bi jo morali prakticirati ...

Na spanje in sam spanec je potrebno telo pripraviti. Če se boste po dnevu polnemu energije samo ulegli v posteljo, sam večerni počitek zagotovo ne bo tako zelo pomirjajoč, kot bi lahko bil. K bolj kvalitetnemu spancu pa vam lahko pomaga ta preprost 10 minutni trik, po katerem se bo telo popolnoma umirilo. 

V postelji 10 minut pred spancem dvignite noge na zid v pozicijo 'sveče' oziroma v joga položaj Viparita Karani. Naslonite jih na steno ali vzglavje postelje, da bo vaše telo v tej pozi resnično sproščeno. Ta položaj izboljša cirkulacijo krvi po telesu, hkrati pa živčni sistem prisili v mirovanje. Soba naj bo že v temi, poskrbite pa tudi, da bo v njej dovolj hladno. V tem času 10 minut tudi umirjeno dihajte. 

Ta poza pomaga tudi pri preprečevanju otečenih sklepov (predvsem gležnjev), umiri misli in pomaga celo v boju proti blagim oblikam depresije. 

Sicer pa je odlična taktika, ki vam pomaga do bolj kvalitetnega spanca, tudi ta, da v večernih urah ne razmišljate o službi in šoli, saj le-to povzroča dodaten stres, zaradi česar se sproščata kortizol in adrenalin, oba pa negativno vplivata na umirjen spanec. 

prejšnji članek
Mojca Fatur o odnosu s hčerko
Svet slavnih
Mojca Fatur o odnosu s hčerko
naslednji članek
Recept za masko iz avokada, ki deluje kot naravni balzam za lase
Moda&Lepota
Recept za masko iz avokada, ki deluje kot naravni balzam za lase