Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zaradi tega se prihrani 6 milijonov plastenk letno

3. 7. 2018; 06.20
Avtor: Promocijsko sporočilo
Lusheva prodajalna brez embalaže v Milanu (2)

Lusheva prodajalna brez embalaže v Milanu foto: Promocijski material

Že skoraj vsak dan spremljamo novice o tem, da je v vseh morjih preveč plastike, ki neposredno ogroža življenje številnih morskih živali.

V morjih vsako leto pristane 8 milijonov ton plastike, kar je toliko, kot bi je v morje vsako minuto stresli poln smetarski kamion. To je grožnja vsem morskim organizmom, zlasti pa želvam, ki plastične vrečke zlahka zamenjajo za meduze, s katerimi se prehranjujejo. 

8. junija, na svetovni dan oceanov, se je začela Lusheva najnovejša kampanja (sprva na spletu, v prodajalnah pa od 18. junija) ozaveščanja o učinkih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo na živa bitja v morjih in pogovarjanja s strankami, kako bi se lahko kot potrošniki lotili tega globalnega problema.
Pri Lushu si od nekdaj prizadevajo za kreativne rešitve, ki bi koristile zemlji, ena takšnih je bila denimo iznajdba prvega šampona v trdnem stanju, zahvaljujoč kateremu prihranijo skoraj 6 milijonov plastenk letno; še ena taka rešitev, nekoliko bolj nedavna, je trdna alternativa tekočemu gelu za prhanje. V tem trenutku je več kot 40 % Lushevega celoletnega nabora izdelkov povsem brez embalaže.

Pri Lushu pravijo, da golota ne pozna meja, in ta mesec so naredili še korak naprej …

Lusheva prodajalna brez embalaže v Milanu foto: Promocijski material

Lusheva prodajalna brez embalaže v Milanu foto: Promocijski material

Lusheva prodajalna brez embalaže v Milanu

V petek, 1. junija, je Lush v italijanskem Milanu odprl svojo prvo prodajalno brez embalaže. Ta novi eksperiment blagovne znamke predstavlja pravi praznik inovativnosti in ustvarjalnosti ter izdelkov, ki so povsem brez embalaže, z njim pa si bo Lush prek dogodkov v prodajalnah, delavnic in filmskih projekcij prizadeval postati točka izmenjave idej za prihodnost brez plastike med podjetjem in strankami.

Ob začetku kampanje je prišla na trg tudi Lusheva najnovejša žele bombica Turtle, ob kateri so lahko kupci prepričani, da zaradi nje ni trpela nobena morska želva.  

Žele bombica Turtle. foto: Promocijski material

Žalostno dejstvo je, da v morjih vsako leto zaradi plastičnih odpadkov umre veliko število morskih želv. Želve jedo v vodi plavajoče plastične vrečke, misleč, da so meduze, in druge drobne koščke plastike, ki se zapletejo v morsko travo. Če mislite, da je plastika brezveze, vzemite tole žele bombico brez embalaže, si pripravite tropsko vročo kopel in bombici pustite, da odplava, ter se sprostite pod živo zeleno odejo mehkega želeja, ki se razgrne po gladini. Olja ciprese in sandalovine bodo poskrbela, da boste ostali prizemljeni, borov absolut pa vas bo osvežil. Iz notranjosti bombice se bodo izvile niti alg agar agar in zalebdele v vodi kot opomin na nevarnosti, s katerimi se soočajo morske želve.

Izogibajte se plastiki in uporabljajte čim bolj gole izdelke.

Lush je vodilna kozmetična družba v boju proti nepotrebni embalaži, v okviru katerega vodi kampanje javnega ozaveščanja in razvija izdelke, ki jih lahko kupci kupijo »gole«, torej brez vsakršne embalaže.

prejšnji članek
Mjavkice medse sprejele Ireno Vrčkovnik!
Svet slavnih
Mjavkice medse sprejele Ireno Vrčkovnik!
naslednji članek
Znan Slovenec s fotografijami meša glavo ženskam v Angliji
Resničnostni šovi
Znan Slovenec s fotografijami meša glavo ženskam v Angliji