900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

3 prednosti skupnega življenja pred poroko

5. 7. 2018; 03.00
Avtor: K.M.
razmerje, par

foto: Profimedia

Čeprav se par tradicionalno gledano skupaj preseli šele po poroki, je skupno življenje pred velikim korakom zagotovo pozitivna izkušnja za razmerje.

To, da par živi skupaj in ni poročen, je postalo nekaj povsem vsakdanjega. Hkrati gre za zelo pozitivni stvar za sam par in posledično za kasnejšo morebitno poroko. Par se na ta način resnično dobro spozna in dejansko tudi ugotovi, če je dolgotrajno skupno življenje sploh možno. Da, nekateri se tudi razidejo, a je morda na koncu temu paru bilo tako namenjeno. To pa sta spoznala, ker sta se pred poroko preselila skupaj. 

1. Spoznata navade en drugega

Seveda številne navade partnerja spoznamo tudi v samem razmerju, ki ne vsebuje skupnega življenja. Ampak, nekatere lahko spregledamo, ali pa nam jih partner ne pokaže, saj ne pride do situacije, v kateri bi jih lahko pokazal. Skupno življenje včasih predstavlja tudi 24 ur druženja. V tem obdobju pa takoj vidite, kako partner v nekem trenutku reagira. 

2. Hišna opravila

Predvsem ženske moške še pred poroko navadijo na opravila, ki jih morajo opravljati. Od likanja, kuhanja kosila, čiščenja ... Veliko moških teh opravil ne sprejme. Če pride do skupnega življenja po poroki, lahko to predstavlja veliko težavo v razmerju. Ženska ne želi vsak dan kuhati, moški pa to od nje pričakuje ... Prepir je neizbežen.

3. Spoznata se v najslabši luči

Tudi v razmerju ljudje velikokrat skrivajo sebe. Želijo ugajati in biti najboljši. Če s partnerjem ne živite skupaj, je to početje v resnici zelo lahko. Ko se ne počutite dobro, se z njim ne dobite. Ko bi radi samo ležali in imeli razmetano stanovanje, partner tega ne rabi videti. Ko pa enkrat začneta živeti skupaj, slej ko prej pride do trenutka, ko vse maske padejo. Ne morete večno skrivati svojih slabih trenutkov. To pa je za razmerje samo pozitivno. 

prejšnji članek
Konec skrivanja? To je hči Julie Roberts!
Svet slavnih
Konec skrivanja? To je hči Julie Roberts!
naslednji članek
Zvezdnica Usodnega vina priznala, da je utrujena
Svet slavnih
Zvezdnica Usodnega vina priznala, da je utrujena