Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Obraz razkriva, kdo ste v resnici!

15. 10. 2019; 03.00
Avtor: Bodi zdrava
obraz

Obraz foto: Bodi Zdrava

Gotovo ste že slišali za branje z obraza, ki so ga obvladali mojstri tradicionalne kitajske medicine.

S proučevanjem izraza na obrazu, polti in drugih podrobnosti lahko prepoznamo počutje človeka, kitajski zdravniki pa po obrazu diagnosticirajo zdravstveno stanje ljudi, saj obraz zelo jasno kaže neravnovesje notranjih organov, njihovih pripadajočih sistemov in tkiv, pa tudi človekovo počutje.

Včasih so bili v to znanje posvečeni le redki, saj se je na Kitajskem vse metafizično znanje prenašalo le z učitelja na učenca, ki se je uril tudi v drugih veščinah zbiranja in kultiviranja življenjske energije či. Danes je drugače, saj se lahko vsak znanja željan posameznik nauči te veščine in jo uporabi za razumevanje praktičnih življenjskih področij, od financ in zdravja do uspeha in romantičnih odnosov.

Kaj opazujemo?


Pomembna je oblika obraza, ki daje osnovne podatke o značaju osebe. Zatem opazujemo ušesa (razkrivajo sposobnost za učenje in pridobivanje novega znanja), obrvi (sposobnost za druženje, sodelovanje in timsko delo), nos (kaže zmožnost zaslužka in zdravja), oči (kažejo trenutno srečo, odnose in partnerstvo) in usta (sposobnost komunikacije in čustvovanja). Na obrazu proučujemo tudi dvanajst področij ali palač (življenjska palača, palača kariere, otrok, zdravja, potovanj …), ki sporočajo o splošnem stanju energije na določenem področju življenja. Opazujemo obliko in poteze obraza, svetlost in sijaj kože, napetost in udrtost, polnost in praznost, kakovost, moč in nežnost dlačic (lasje, obrvi), opazujemo moč glasu in razna nehotena trzanja na obrazu.

Razlike med levo in desno polovico
Razdelitev obraza na levo (jang) in desno stran (jin) je prvi korak, ki ga upoštevamo pri branju obraza. Desna stran obraza torej pomeni manj čustveno stran, ki jo ljudje lažje kažejo v javnosti. Govori o posameznikovem »javnem obrazu«, za katerega želimo, da ga vidijo drugi. Leva stran obraza pa je bolj aktivna stran z več čustvi, ki pa jih večina ljudi ne želi preveč kazati v javnosti. Zato nakazuje »zasebni obraz«, ki ga ljudje raje zadržijo zase. Če na obrazu ugotovimo razlike med levo in desno stranjo, to nakazuje, da kar oseba pokaže zunanjemu svetu, ni nujno to, kar zares čuti znotraj sebe.

Opazovanje obraza in spremljanje zdravja
Vsak se lahko izmojstri v prepoznavanju in interpretaciji znakov na obrazu in ugotovi, kje so potencialne težave in kako resne so.
Čelo pokaže težave s srcem, nedavne močne čustvene izkušnje.
Na nosu lahko opazimo neravnovesje vranice, želodca in trebušne slinavke, ki se kažejo kot prebavne težave, napenjanje, slabost, zaprtje, driska (rdečica, mozoljčki na nosu).
Brada bo pokazala neravnovesje v ledvicah, mehurju, hormonskem sistemu in žlezah z notranjim izločanjem, vnetje mehurja, hormonske spremembe (mozolji), neurejene menstruacije in težave s prostato.
Desna ličnica nam kaže neravnovesje v pljučih, debelem črevesju, imunskem in dihalnem sistemu, leva ličnica pa nam kaže porušeno ravnovesje v jetrih, žolčniku in živčnem sistemu.

prejšnji članek
IL DIVJI predstavljajo romantično in živahno skladbo 'Sladka si kot med'
Svet slavnih
IL DIVJI predstavljajo romantično in živahno skladbo 'Sladka si kot med'
naslednji članek
Kako biti aktivnejši?
Svet slavnih
Kako biti aktivnejši?