klara druzina 1 Odkrito.si

Udeleženko šova Zvezde plešejo skoraj kap, ko ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

zemljaric-bobo_14.07.13 Svet24.si

Zemljarič spet aktiviral vročo linijo do UKC?

rože, cvetje, sveče, simbolična Svet24.si

Mati ni vedela, da je njenega sina zabodla ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

Emilia Clarke Njena.si

Emilia Clarke preživela dve možganski anevrizmi

Maribor – harmonija mesta in Drave
| Oglasno sporočilo

Maribor – harmonija mesta in Drave

Turizem je ena izmed najhitreje rastočih gospodarskih panog, tako po svetu kot tudi doma. Slovenija v zadnjih letih doživlja turistični bum, z njo pa tudi Maribor.

Žal ugotavljamo, da so nekatere turistične destinacije v državi dale temu segmentu velik poudarek, ne pa tudi Maribor. Turiste privlači kultura, zgodovina in avtentičnost, skratka stara mestna jedra.
S prihodom potrošništva in z vzpostavitvijo močnih trgovskih centrov v bližini mestnih centrov se je sprožil proces konkurence, ki zaradi manjkajočih ukrepov uničuje staro mestno jedro in onemogoča mestu ohranjanje lastne identitete.

Obiskovalec pride v mesto, da bi užival v njegovi duši, nakupovalnih centrov ima dovolj doma. Za večji turistični obisk in seveda za boljše počutje samih prebivalcev bomo pričeti sistemsko urejati staro mestno jedra kot centralno območje tako za prebivalce kot za turiste. Izvedli bomo premišljeno in sistematično obnovo ulic in uličnih fasad. 
Voda vedno privlači ljudi, zato so se mesta že v pradavnini oblikovala prav v zalivih in na obrežjih rek. Maribor pri tem ni nikakršnega izjema. Izredna lokacija mu je v zgodovini dala neverjetne prednosti, ki pa so jih v zadnjih letih zanemarili. Drava, ena večjih slovenskih rek, v mestu ni v dovoljšni meri izkoriščena. Stik mestnega jedra z reko obstaja, vendar ni dovršen in načrtovan, kar bomo izboljšali. 

Uredili bomo sklop historičnih trgov in objekte kulturne dediščine. Neodgovorno do prihodnjih generacij bi jih bilo prepustiti propadu. V osrednjih mestnih ulicah in pasažah je preveč izpraznjenih lokalov, zato bomo ustvarili ugodne razmere za njihovo vsebinsko izpopolnitev. Preveč je zapuščenih dvorišč, ki kar kličejo po obnovi. Odgovoren upravljalec mesta seveda ne bo pozabil na sistematično ureditev urbane opreme v mestu. Če k temu pridodamo še zamenjavo oz. prenovitev zastarele in neprimerne javne razsvetljave ter konceptualno definiranje ozelenitve in zasaditve, bomo Maribor lahko uspešno promovirali na svetovnem turističnem zemljevidu in ga s ponosom predali potomcem v upravljanje.
Bodimo spet Maribor.