Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

Frenk Petisvet.si

Včeraj izgubljal bitko z življenjem, danes pa ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Sambuca Svet24.si

V tem obalnem mestu stanovanja in hiše za en evro

Justina Bieberja in Hailey Baldwin Najstnica.si

Znan je datum poroke Justina Bieberja

kmetija3 Njena.si

Denis Toplak zapustil Slovenijo

Maribor – harmonija mesta in Drave
| Oglasno sporočilo

Maribor – harmonija mesta in Drave

Turizem je ena izmed najhitreje rastočih gospodarskih panog, tako po svetu kot tudi doma. Slovenija v zadnjih letih doživlja turistični bum, z njo pa tudi Maribor.

Žal ugotavljamo, da so nekatere turistične destinacije v državi dale temu segmentu velik poudarek, ne pa tudi Maribor. Turiste privlači kultura, zgodovina in avtentičnost, skratka stara mestna jedra.
S prihodom potrošništva in z vzpostavitvijo močnih trgovskih centrov v bližini mestnih centrov se je sprožil proces konkurence, ki zaradi manjkajočih ukrepov uničuje staro mestno jedro in onemogoča mestu ohranjanje lastne identitete.

Obiskovalec pride v mesto, da bi užival v njegovi duši, nakupovalnih centrov ima dovolj doma. Za večji turistični obisk in seveda za boljše počutje samih prebivalcev bomo pričeti sistemsko urejati staro mestno jedra kot centralno območje tako za prebivalce kot za turiste. Izvedli bomo premišljeno in sistematično obnovo ulic in uličnih fasad. 
Voda vedno privlači ljudi, zato so se mesta že v pradavnini oblikovala prav v zalivih in na obrežjih rek. Maribor pri tem ni nikakršnega izjema. Izredna lokacija mu je v zgodovini dala neverjetne prednosti, ki pa so jih v zadnjih letih zanemarili. Drava, ena večjih slovenskih rek, v mestu ni v dovoljšni meri izkoriščena. Stik mestnega jedra z reko obstaja, vendar ni dovršen in načrtovan, kar bomo izboljšali. 

Uredili bomo sklop historičnih trgov in objekte kulturne dediščine. Neodgovorno do prihodnjih generacij bi jih bilo prepustiti propadu. V osrednjih mestnih ulicah in pasažah je preveč izpraznjenih lokalov, zato bomo ustvarili ugodne razmere za njihovo vsebinsko izpopolnitev. Preveč je zapuščenih dvorišč, ki kar kličejo po obnovi. Odgovoren upravljalec mesta seveda ne bo pozabil na sistematično ureditev urbane opreme v mestu. Če k temu pridodamo še zamenjavo oz. prenovitev zastarele in neprimerne javne razsvetljave ter konceptualno definiranje ozelenitve in zasaditve, bomo Maribor lahko uspešno promovirali na svetovnem turističnem zemljevidu in ga s ponosom predali potomcem v upravljanje.
Bodimo spet Maribor.