Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. maja

pahor vojska vojaki bobo Reporter.si

Bi lahko Pahor postal generalni sekretar Nata? Na ...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

20140310-00511851 Necenzurirano

S krajo identitete si je izplačeval dividende ...

Profimedia Princesa Charlotte Odkrito.si

Požvižga se na kraljeva pravila obnašanja

Robert Anže Blažič Njena.si

MasterChef: Močan Anže v solzah in ponižno ...

Kakšni so ljudje, ki zamujajo?
| V. M.

Kakšni so ljudje, ki zamujajo?

Tudi vi vedno zamujate?, Profimedia

V kateri tabor sodite, med tiste, ki se na zamudnike jezijo ali med tiste, ki neuspešno lovijo urine kazalce?

Že res, da znanstvene raziskave profesorja psihologije Jeffa Conteja kažejo na to, da so ljudje, ki zamujajo, v življenju bolj uspešni, a kaj ko to tistim, ki nestrpno pogledujejo na uro, prav nič ne pomaga.

Imate tudi vi v vašem krogu bližnjih družinskega člana, prijatelja ali sodelavca, ki nenehno zamuja, ko pa se vendarle prikaže, postreže s kopico izgovorov, ob katerih vam že dolgo ni več do smeha. Na prvi pogled je moč zamudnikom pripeti nič kaj laskave oznake. Da so neodgovorne, raztresene in povsem neorganizirane osebe, ki ne obvladujejo svojega življenja in za namenček nimajo prav nobenega spoštovanja do ljudi, ki jih čakajo in nanje računajo. A profesor Conte pravi, da temu še zdaleč ni tako.

Tekom raziskave je namreč prišel do ugotovitve, da osebe, ki nenehno zamujajo, tega ne počnejo namenoma, le drugače dojemajo čas. Prednost teh ljudi je, da so optimistični, spontani, zelo fleksibilni, stvari jih ne vržejo kar tako iz tira, saj verjamejo, da jim bo uspelo, navkljub časovni bitki.

No, čeprav se jim načrti pogosto izjalovijo, pa Jeff pravi, da takšni ljudje običajno živijo dlje od tistih, ki na prvo mesto postavljajo red in disciplino ter si belijo glavo za voljo vsake malenkosti.