Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kakšni so ljudje, ki zamujajo?

6. 10. 2023; 03.00
Avtor: V. M.
zamudniki

Tudi vi vedno zamujate? foto: Profimedia

V kateri tabor sodite, med tiste, ki se na zamudnike jezijo ali med tiste, ki neuspešno lovijo urine kazalce?

Že res, da znanstvene raziskave profesorja psihologije Jeffa Conteja kažejo na to, da so ljudje, ki zamujajo, v življenju bolj uspešni, a kaj ko to tistim, ki nestrpno pogledujejo na uro, prav nič ne pomaga.

Imate tudi vi v vašem krogu bližnjih družinskega člana, prijatelja ali sodelavca, ki nenehno zamuja, ko pa se vendarle prikaže, postreže s kopico izgovorov, ob katerih vam že dolgo ni več do smeha. Na prvi pogled je moč zamudnikom pripeti nič kaj laskave oznake. Da so neodgovorne, raztresene in povsem neorganizirane osebe, ki ne obvladujejo svojega življenja in za namenček nimajo prav nobenega spoštovanja do ljudi, ki jih čakajo in nanje računajo. A profesor Conte pravi, da temu še zdaleč ni tako.

Tekom raziskave je namreč prišel do ugotovitve, da osebe, ki nenehno zamujajo, tega ne počnejo namenoma, le drugače dojemajo čas. Prednost teh ljudi je, da so optimistični, spontani, zelo fleksibilni, stvari jih ne vržejo kar tako iz tira, saj verjamejo, da jim bo uspelo, navkljub časovni bitki.

No, čeprav se jim načrti pogosto izjalovijo, pa Jeff pravi, da takšni ljudje običajno živijo dlje od tistih, ki na prvo mesto postavljajo red in disciplino ter si belijo glavo za voljo vsake malenkosti.

prejšnji članek
Kako nakupovanje rabljenih oblačil rešuje naš planet
Moda&Lepota
Kako nakupovanje rabljenih oblačil rešuje naš planet
naslednji članek
Ukrepajmo pravočasno: Oči so ogledalo zdravja
Zdravje
Ukrepajmo pravočasno: Oči so ogledalo zdravja