Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

To astrološko znamenje je zvesti prijatelj, ki nosi smrtno želo!

11. 11. 2018; 04.00
Avtor: B. J., Časopis Svet24
škorpijon

Škorpijonova moč je pogojena s spoznanjem, češ če je sposoben uničiti celo sebe, kaj zna napraviti šele drugim! foto: Dreamstime

Sredina jeseni, v kateri vlada znamenje škorpijona, predstavlja jasno vsebino: umirajočo in opustošeno, črno in temačno naravo, čakajočo na preporod in ponovni razcvet.

Glavne značilnosti škorpijona so borbenost, kljubovalnost in strast, še najbolj značilni pojmi, povezani z njim, pa so – smrt, regeneracija in neuničljivost. Neizogibni del njegove narave je notranji nemir, zato pada iz skušnjave v skušnjavo in vedno znova najde izziv zase, poleg tega pa se loteva le tistih aktivnosti, pri katerih je potrebna maksimalna angažiranost. Znan je kot izjemno zvest prijatelj, a tudi kot tisti, ki v primeru hude ogroženosti na plan privleče smrtonosno želo.

Skrivnosten

Simbolika elementa vode je pri škorpijonu izražena v obliki naraslih jesenskih voda in neprestanega strahu pred njihovim uničevalnim učinkom. Kadar te vode izkoristimo na pravi način in jih imamo pod nadzorom, pa nam prinašajo velike koristi in obenem omogočajo nadaljevanja življenja. 

V nasprotju s slovesom, ki ga po navadi ima, škorpijon nikoli ne napada, ampak se izključno brani. To pa počne res dobro. foto: Dreamstime

Po razdelitvah tradicionalne astrologije škorpijonu vlada Mars, bog vojne, neustrašen, borben in nepopustljiv vojščak, moderna astrologija pa je v prejšnjem stoletju škorpijonu za vladarja določila oddaljenega Plutona, temačno, skrivnostno, hladno in neizprosno kamnito gmoto na samem robu Osončja. Oba vpliva skupaj prinašata temačnost, ničnost, sence in podzemlje, pa tudi iskro, ki izpod pepela obeta novo rojstvo, nov razcvet, preporod. Predvsem Pluton je mitološko močno povezan z likom ptiča Feniksa, ki zgori v ognju, da bi nato iz ognja izšel kot večji, lepši in boljši.

Eno ali drugo 

V ljubezni lahko škorpijona samo ljubimo ali pa sovražimo; vmesnih možnosti ni. Njegovi posesivnost in ljubosumnost sta kakor koprena, ki mu onemogoča spoznati partnerjeva dejanska čustva. Ker je škorpijon po naravi strasten in globoko čustven, pa tudi čuten, ima spolnost zanj velik pomen, po navadi celo predstavlja bistven temelj njegovim ljubezenskim zvezam.

prejšnji članek
Oriana Girotto se je vrnila!
Svet slavnih
Oriana Girotto se je vrnila!
naslednji članek
9 vitaminov za hujšanje
Zdravje
9 vitaminov za hujšanje