favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Štirje ključi do osebne prebuditve in boljšega življenja

17. 3. 2024; 04.00
Avtor: K.S.
ženska, spanje, počitek

Spočita ženska foto: Profimedia

Življenje nam lahko zada veliko dobrega in tudi slabega. A vse je v resnici del nekega cikla, ki ga tekom bivanja na Zemlji okusimo prav vsi.

Verjetno vas je veliko že slišalo za idejo prebuditve, spreminjanja toka misli, preko katere si lahko polepšate vsakdan, se soočite s težavami življenja. Ani Pema Chödrön, priznana ameriška tibetanska budistka, je tako našla 4 ključe, ki vam lahko pomagajo pri osebni transformaciji, pri dviganju zavesti in lepšanju življenja.


1. Stabilizirajte svoje misli
Drugače rečeno, gre se za krotenje misli, da postanete bolj osredotočeni na sedanjosti, bolj prisotni tu in zdaj. Kot pravi Ani Pema, je najboljši izraz »krepitev uma«, pri čemer gre za krepitev kvalitet, ki jih že imamo in ne treniranje nečesa, kar nimamo v sebi.
2. Postanite sam svoj prijatelj
Ko najdete pravega prijatelja, z njim ostajate leta in leta, a ga pri tem ne idealizirate. Zaveda se njegovih dobrih in slabih plati, a jih sprejmete. Enako morate narediti sami s sabo. Spremenite odnos, naučite se sprejemati sebe takšne, kot ste.
3. Osvobodite se fiksiranih misli
Takšne misli so striktne in jih ne morete prilagajati, lahko bi rekli, da postanete zaradi njih slepi. Sprejmite poglede drugih, čeravno se z njimi morda ne strinjate. Poglejte na nastalo z vseh zornih kotov, saj boste le tako videli celoto.
4. Skrbite za druge
Med tem ko se v času žalosti lahko počutite osamljene, vedite, da se v istem času tako počuti še milijon drugih. Enako je v vašem času veselja. Naj to postane vaša povezava z ljudmi. Preko pomoči drugim, boste pomagali tudi sebi.

prejšnji članek
Lara Jankovič navdušena, prvič je pripravila pico
Svet slavnih
Lara Jankovič navdušena, prvič je pripravila pico
naslednji članek
Lepotni učinki banane na kožo in lase
Moda&Lepota
Lepotni učinki banane na kožo in lase