duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

bencin gorivo, dizel Svet24.si

Čakate na morebitne jutrišnje ugodnejše cene ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Štirje ključi do osebne prebuditve in boljšega življenja
| K.S.

Štirje ključi do osebne prebuditve in boljšega življenja

Spočita ženska, Profimedia

Življenje nam lahko zada veliko dobrega in tudi slabega. A vse je v resnici del nekega cikla, ki ga tekom bivanja na Zemlji okusimo prav vsi.

Verjetno vas je veliko že slišalo za idejo prebuditve, spreminjanja toka misli, preko katere si lahko polepšate vsakdan, se soočite s težavami življenja. Ani Pema Chödrön, priznana ameriška tibetanska budistka, je tako našla 4 ključe, ki vam lahko pomagajo pri osebni transformaciji, pri dviganju zavesti in lepšanju življenja.


1. Stabilizirajte svoje misli
Drugače rečeno, gre se za krotenje misli, da postanete bolj osredotočeni na sedanjosti, bolj prisotni tu in zdaj. Kot pravi Ani Pema, je najboljši izraz »krepitev uma«, pri čemer gre za krepitev kvalitet, ki jih že imamo in ne treniranje nečesa, kar nimamo v sebi.
2. Postanite sam svoj prijatelj


Ko najdete pravega prijatelja, z njim ostajate leta in leta, a ga pri tem ne idealizirate. Zaveda se njegovih dobrih in slabih plati, a jih sprejmete. Enako morate narediti sami s sabo. Spremenite odnos, naučite se sprejemati sebe takšne, kot ste.
3. Osvobodite se fiksiranih misli
Takšne misli so striktne in jih ne morete prilagajati, lahko bi rekli, da postanete zaradi njih slepi. Sprejmite poglede drugih, čeravno se z njimi morda ne strinjate. Poglejte na nastalo z vseh zornih kotov, saj boste le tako videli celoto.
4. Skrbite za druge
Med tem ko se v času žalosti lahko počutite osamljene, vedite, da se v istem času tako počuti še milijon drugih. Enako je v vašem času veselja. Naj to postane vaša povezava z ljudmi. Preko pomoči drugim, boste pomagali tudi sebi.