Andrej Marčič Svet24.si

Milijoni evrov javnih sredstev za prijatelje ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

Toše Proeski in Dolores Lambaša Dobra karma

Na kraju Toševe smrti se spet dogajajo čudne in ...

Mary, Tjaša Njena.si

Sanjski moški: Tjaša in Mary žurata s ...

Grlena čakra: čakra izražanja in ustvarjalnosti
| K. S.

Grlena čakra: čakra izražanja in ustvarjalnosti

Meditacija, Profimedia

Ljudje smo družabna bitja, odvisni od odnosov, ki jih tekom življenja ustvarimo. A ti ne obstojijo, če nismo sposobni z ljudmi ohranjati pravo komunikacijo.

Med tem ko po imenu sodeč lahko sklepamo, da je grlena čakra le v povezavi z govorom, gre v resnici za širši koncept izražanja: pisanje, govorjenje, risanje, ustvarjanje na sploh, torej vsaka oblika osebnega izražanja. Ste v tem času opazili, da enostavno ne zmorete ubesediti svojih misli? Vam je vedno težje izraziti svoje mnenje, imate občutek cmoka v grlu ali na drugi strani enostavno niste več ustvarjalni? Lahko da se soočate z blokado na grleni čakri.

Oseba, ki ima omenjeno čakro blokirano, se, poleg že zgoraj omenjenega, sooča tudi z občutki krivde, obupom, zadrego, strah jo je, da njene ideje ne bodo sprejete, posledično pa velikokrat govori bolj tiho in se poslužuje laganja. Na fizični ravni se blokada lahko izrazi preko ponavljajočih se angin, hripavostjo, težav z zobovjem, grlom, ustno votlino in bolečim vratom.

Ker je povezana z modro barvo, je za njeno uravnovešenje priporočljiva njena uporaba (na oblekah, v hrani, v prostoru in podobno). Okoli vratu si lahko obesite obesek s turkizom ali akvamarinom, doma pa se tekom meditacij ali nasploh časa relaksacije predate vonju eteričnega olja limete, jasmina , mete ali žajblja. Vsekakor je priporočljiva meditacija, tekom katere predelate zgoraj omenjene občutke, prav tako pa povečanje izražanja preko različnih ustvarjalnih kanalov (pisanje, risanje, ples in podobno).