Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

lidija bačić Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić denar služi tudi tako

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

Janez Poklukar Svet24.si

Južnoafriška različica koronavirusa tudi v ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

gaga Odkrito.si

Lady Gaga ponuja visoko nagrado za ukradena psa, ...

Kdo si ti? Odkrito.si

Uganete, kdo je tokrat skrit pod masko?

Grlena čakra: čakra izražanja in ustvarjalnosti
| K. S.

Grlena čakra: čakra izražanja in ustvarjalnosti

Meditacija, Profimedia

Ljudje smo družabna bitja, odvisni od odnosov, ki jih tekom življenja ustvarimo. A ti ne obstojijo, če nismo sposobni z ljudmi ohranjati pravo komunikacijo.

Med tem ko po imenu sodeč lahko sklepamo, da je grlena čakra le v povezavi z govorom, gre v resnici za širši koncept izražanja: pisanje, govorjenje, risanje, ustvarjanje na sploh, torej vsaka oblika osebnega izražanja. Ste v tem času opazili, da enostavno ne zmorete ubesediti svojih misli? Vam je vedno težje izraziti svoje mnenje, imate občutek cmoka v grlu ali na drugi strani enostavno niste več ustvarjalni? Lahko da se soočate z blokado na grleni čakri.

Oseba, ki ima omenjeno čakro blokirano, se, poleg že zgoraj omenjenega, sooča tudi z občutki krivde, obupom, zadrego, strah jo je, da njene ideje ne bodo sprejete, posledično pa velikokrat govori bolj tiho in se poslužuje laganja. Na fizični ravni se blokada lahko izrazi preko ponavljajočih se angin, hripavostjo, težav z zobovjem, grlom, ustno votlino in bolečim vratom.

Ker je povezana z modro barvo, je za njeno uravnovešenje priporočljiva njena uporaba (na oblekah, v hrani, v prostoru in podobno). Okoli vratu si lahko obesite obesek s turkizom ali akvamarinom, doma pa se tekom meditacij ali nasploh časa relaksacije predate vonju eteričnega olja limete, jasmina , mete ali žajblja. Vsekakor je priporočljiva meditacija, tekom katere predelate zgoraj omenjene občutke, prav tako pa povečanje izražanja preko različnih ustvarjalnih kanalov (pisanje, risanje, ples in podobno).