Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Zakaj so najbolj prijazni ljudje pogosto razočarani in prizadeti?

20. 12. 2018; 01.00
Avtor: V.M.
ženska33

Sodite med prijazne in vedno ustrežljive? foto: Pixabay

Preveč prijazni ljudje težje dosežejo zastavljene cilje, saj v ospredje nenehno postavljajo želje drugih, sami pa vedno znova ostajajo praznih rok.

Čeprav se zdi prijaznost na prvi pogled modra izbira, nam življenje nemalokrat pod nos moli spoznanja, da prijaznost žal ni cenjena in spoštovana. Seveda to ne pomeni, da morate tudi sami med odnosi kazati zobe in ubirati ostrejšo komunikacijo, vsekakor pa si ne smete dovoliti, da s svojo prijaznostjo dvigate zapornice do te mere, da vas vse povprek izkoriščajo in po vas hodijo kot po zlizanem parketu.

''Ko moraš izbrati, ali boš ravnal pravilno ali prijazno, izberi prijazno,'' je v modro vrstico nanizal besede dr. Wayne W. Dyer. Gre za priljubljeno misel, ki ji jo je vsekakor dobro imeti v glavi in srcu, ko plujemo skozi življenje. Si je pa tekom grajenja prijaznosti dobro postaviti tudi meje, ki vas bodo obvarovale pred razočaranjem in žalostjo, ki nastopi, ko se soočite z realnostjo.

Ste razočarani, ker pričakujete, da bodo tudi drugi ljudje do vas prijazni? foto: Profimedia

Če sodite med tiste, ki vedno najprej pomislijo na druge, šele nato nase, če ste požrtvovalni, vedno pripravljeni pomagati in če je le mogoče stremite k temu, da komunicirate v prijaznem tonu, potem ste nemara pogosto razočarani. Zlasti kadar ugotovite, da ljudje sadove vaše prijaznosti sprejmejo z odprtimi rokami in vam v zameno pomolijo figo.

Pričakovanja, da se dobro z dobrim vrača in številni reki, ki zajemajo modrosti kot so "kar seješ, to žanješ" in "lepa beseda, lepo mesto najde", žal v resničnem življenju ne obrodijo vedno sadov, ki jih sodeč po lastnih vrednotah in pogledu na svet pričakujete od svoje okolice.

Morda ne bo odveč nasvet, da poskušajte večkrat izraziti vaše pravo mnenje in občutke, pa četudi boste morali ob tem koga zavrniti in mu odkloniti vašo pomoč. Tudi še tako velike neprijetnosti je mogoče povedati tako, da ne bodo zvenele preostro, a bodo hkrati zajemale zvestobo samemu sebi. Razmislite. In imejte se radi. Saj veste, kako poje Miran Rudan: "Če si predober, si norcu podoben ..." Ima kar prav, kajne?

V odnosih, s katerimi se srečujete v življenju, je dobro postavite meje.

V odnosih, s katerimi se srečujete v življenju, je dobro postavite meje. foto: Pixabay

prejšnji članek
Si želite kožo, kot Korejke?
Moda&Lepota
Si želite kožo, kot Korejke?
naslednji članek
Marjetka v finalu zapustila žirantski stol!
Resničnostni šovi
Marjetka v finalu zapustila žirantski stol!