Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako se soočiti z radovednimi sorodniki?

6. 12. 2019; 03.00
Avtor: K. S.
profimedia-0358423352

Pogovor foto: Profimedia

So vprašanja, katerim težko ubežimo, ko je na vrsti praznično druženje in se soočimo z radovednimi sorodniki. Zakaj še nimaš otrok? Kako to, da sta se razšla?

A kako reagirati, brez da bi pri tem v slabo voljo spravili kogarkoli, vključno sebe? Jasno je, da je včasih enostavno potrebno postaviti meje, a eno je, če to naredimo na osoren način in drugo, če se za vprašanje zahvalimo in odgovorimo z: »Resnično se o tem trenutno ne bi rada pogovarjala« ali »To je precej dolga zgodba. Ti jo zaupam naslednjič«. S tem bodo tudi oni razumeli, da je včasih potrebno premisliti o vprašanjih, preden jih zastavijo.

Obstaja hudomušen način soočanja s tem, kjer namesto vsakodnevnih prazničnih voščilnic, ljudje raje pošljejo svojo fotografijo z novim družinskim članom – psom ali dodajo zgolj pripis, ki služi kot predčasen odgovor na največkrat zastavljeno vprašanje.

Tara Griffith, terapevtka in ustanoviteljica Wellspace SF v San Franciscu, prav tako priporoča, da v kolikor se tovrstnim družinskim srečanjem ne morete izogniti, se pred obiskom ustrezno pripravite. Imejte na zalogi odgovore na najbolj tipična vprašanja, za katera veste, da jih boste na eni točki vsekakor deležni in vas bodo spravila v slabo voljo. A ti odgovori naj vsebujejo tudi nadaljevalno vprašanje, ki povzroči preobrat in tako njih prisili, da govorijo dalje.

Naj vam ne bo nelagodno jasno pokazati, da vam določena vprašanja enostavno ne sedejo. Saj veste, vedno je potrebno postaviti osebne meje in ljudem ne dovoliti, da jih prestopajo.

prejšnji članek
Tom Brady razkril skrivnost svojega uspešnega zakona
Svet slavnih
Tom Brady razkril skrivnost svojega uspešnega zakona
naslednji članek
Strokovnjaki razkrili neznane nevarnosti pametnih igrač
Zdravje
Strokovnjaki razkrili neznane nevarnosti pametnih igrač
#nasazenazenska
nasazenazenska