kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Namenite čas tudi sebi

2. 1. 2019; 02.00
Avtor: K. S.
profimedia-0295482366

meditacija foto: Profimedia

Med tem ko se precej radi utapljamo v občutku žalosti, premalokrat namenimo čas predelovanju težav, ki so omenjene občutke sploh sprožile.

Ste kdaj pomislili, kako enostavno je čutiti bolečino, žalost, jezo, sovraštvo, osamljenost … in kako težko v resnici njeno nasprotje? Sila lahko je v vsaki stvari videti novo težavo, nov razlog za skrb, med tem ko je večkrat pravi podvig, da v nastalem opazimo možnost rasti in veselja. Vsi večji misleci vztrajajo, kako se vse začne znotraj nas. MI smo kreatorji svojega življenja in mi določamo, kako se bomo v danem času nenazadnje tudi počutili.

Predvsem tekom prazničnih dni lahko marsikdo opazi, da je ostal sam. Najhuje je verjetno tistim, ki so ravno pred kratkim izgubili svojega partnerja in tako praznovanje nima večjega smisla, temveč le nov razlog za solze. Vsekakor je nujno, da dovolimo bolečini, da si vzame svoj čas, a po drugi strani ne smemo dovoliti, da se namerno ohranjamo v temnih energijah. Bolečina je univerzalna in jo moramo okusiti vsi, a trpljenje je odločitev posameznika.

V teh dneh, ko še toliko bolj živimo pod pritiskom pričakovanj, si vzemite kdaj čas zase in se soočite s svojimi demoni. Dajte si čas, da ugotovite, kaj je tisto, kar vas neprestano drži nazaj in onemogoča, da bi v svojem življenju posegli po nečem več – pa naj se gre tako za odnose kot posel ali finance. Na nastalo poglejte z druge perspektive, premislite, zakaj bi to lahko bil blagoslov, kje se skriva nauk.

Vse se resnično začne pri nas – v energiji, ki jo vložimo v osebno rast.

V novem letu si dajte novo zaobljubo: vsak večer si povejte, za kaj ste v tistem dnevu bili hvaležni. Pomislite na stvari, ki so vas razveselile, narisale na vašem obrazu nasmeh. Lahko je šala, ki ste jo slišali, lahko nasmeh mimoidočega. Naj vaše misli ne bodo več osredotočene na slabo, ampak bodo naravnane na pozitivno.

Ne boste verjeli, kako veliko lahko naredite, če si vzamete le nekaj časa zase in zadihate. Videli boste, koliko magije bo naenkrat v vašem življenju.

prejšnji članek
TEST: Imam depresijo?
Zdravje
TEST: Imam depresijo?
naslednji članek
Z zelišči do vitkejše postave
Zdravje
Z zelišči do vitkejše postave