Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

4 vprašanja za kreiranje boljšega počutja

22. 8. 2022; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0295743582

Thinking woman foto: Profimedia

Zamotite sebe in svoj miselni tok preko zastavljanja štirih preprostih vprašanj.

Zastavljanje vprašanj z namenom, da spremenimo svoj fokus, je preizkušena tehnika, ki nam lahko dramatično spremeni ne le tok misli ampak posledično življenje. Omenjeno metoda je sicer vsem dobro poznana, a po večini jo uporabljajo za vprašanja, ki sprožajo slabe misli, kot na primer »Zakaj nisem dovolj«, »Zakaj me nihče ne mara«, »Kaj mi še ni uspelo« in podobno.

Zavedati se morate, da naši možgani v resnici delujejo kot nekakšen Google. Tako kot tam sistem shranjuje naša iskanja, ustvarja bazo in na podlagi zgodovine brskanja prikaže možnosti raziskav, enako delajo tudi naši možgani. Če v neki situaciji nenehno iščemo težave, se na to navadimo in tako slabe misli pridejo avtomatsko.

V isti minuti bi lahko razmišljali o milijon različnih stvareh, a naši možgani izberejo le določene misli. Natrenirajte jih, da bodo te pozitivno naravnane. Če si v danem času zastavite pozitivno vprašanje, bo tok misli boljši, posledično pa se boste bolje počutili tudi sami.

  1. Kakšne manjše uspehe sem danes dosegla?
  2. Za kaj sem lahko hvaležna?
  3. Koga imam rada/Kdo me ima rad?
  4. Kaj cenim pri sebi?

Vsako od štirih vprašanj služi kot nekakšen svetilnik v temi, ki nam kaže pot. Vse kar morate narediti, je, da si v času stresa, jeze, žalosti in drugih težkih čustev vzamete trenutek zase in kratko meditacijo, tekom katere si zastavite eno (ali vsa) od omenjenih vprašanj.

Pri tem je pomembno, da ste sila natančni pri odgovorih. Osredotočite se na trenutke, ko so bila pozitivna občutja močna. S tem, ko se boste spominjali teh momentov, bo vaše telo ponovno začutilo občutke, ki jih je takrat. Naenkrat boste čutili metuljčke v trebuhu, smejali se boste, pokončno se boste postavili in se zavedali, da je življenje resnično lahko čudovito.

prejšnji članek
Melani Mekicar razkrila skrivnost?
Svet slavnih
Melani Mekicar razkrila skrivnost?
naslednji članek
Ključ do srečnega razmerja je teamski partnerski odnos
Odnosi
Ključ do srečnega razmerja je teamski partnerski odnos
#obraziavenija
obraziavenija