julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

droga, lasulja, kokain Svet24.si

FOTO: Pod lasuljo skrival pol kilograma kokaina v ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

rasema in kosovar Njena.si

Konec ljubezni: 'Moj dragi se je zaljubil v ...

So lasje lahko naš šesti čut?
| K. S.

So lasje lahko naš šesti čut?

Lasje v vetru, Profimedia

Tudi lasje so lahko uporabljeni kot šesti čut, preko katerega zaznamo nevarnost. Vsaj tako trdijo ameriški domorodci

Obstaja prepričanje, da so ravno dolgi lasje tisti, ki služijo kot nekakšna antena, podobno kot mačji brki. Pomagajo pri zaznavanju sovražnikov, nevarnosti na splošno. A to ni edino, s čimer jih povezujejo. Spomnimo se le zgodb o Samsonu in njegovih bojih z mogočnimi levi. Vsa moč, ki jo je premogel, je bila skrita nikjer drugje, kot v laseh. Šele ko mu jih je postrigla izdajalska Delila, je bil premagan.

Določena plemena nanje gleda kot na podaljšek nas samih in fizično manifestacijo misli. Leta in leta je bilo striženje le-teh simbol poniževanja, kaznovanja, tudi suženjstva. Dolžina je predstavljala nek status, veljavo. Že danes se le redki odločijo, da si popolnoma obrijejo glavo, če pa si jo, to velikokrat simbolizira popoln preobrat znotraj sebe. Gre se torej za izražanje osebne transformacije.

Na laseh prav tako hitro opazimo posledice stresa ali specifičnih bolezni. Lahko bi tako rekli, da so v nekakšni povezavi z našim počutjem.

Skeptiki še vedno vztrajajo, da lasje niso nič druga kot le mrtve celice, ki tako ne prevajajo ničesar. A po drugi strani, kako bi opisali »kurjo kožo«, ki se pojavi tako ob razburjenju kot hladu. Naježimo se lahko takoj, ko začutimo najmanjši piš vetra, ali prisotnost kakšne nadležne žuželke. Dlake na hrbtu se postavijo pokonci, ko se počutimo ogrožene.

Ne glede na to, ali so resnično lahko kot šesti čut, je jasno, da so tekom časa ohranili neko veljavo. Dolgi lasje simbolizirajo eno, kratki drugo. Med tem ko si v določenih kulturah te postrižejo v času žalovanja, si današnja dekleta rada privoščijo to kot svežino po ravno razpadli zvezi. Karkoli že lasje pomenijo vam, dobro skrbite zanje.