bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zelišča, ki vam bodo pomagala pri lucidnih sanjah

5. 1. 2019; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0246070642

Lucidne sanje foto: Profimedia

Se tudi sami želite spomniti vaših sanj ali nanje tudi vplivati? Morda vam lahko pomaga čaj iz enega od spodaj navedenih zelišč.

Lucidne sanje so sanje, ki se jih zavedamo in znotraj katerih lahko v resnici vplivamo na dejanje. V mnogih duhovnih tradicijah preko njih oseba poskuša priti v stik s sabo ali pridobiti pomembne informacije. Med tem ko eni trdijo, da lahko potuješ zgolj znotraj sebe, drugi vztrajajo, da lahko preko njih v resnici prepotuješ celotni univerzum. 

V kolikor tudi sami želite ponovno okusiti lucidne sanje in imeti znotraj njih kontrolo, si lahko pomagata s sledečimi divjimi zelišči:

  1. Koren divjih špargljev

Slednje je med Kitajci poznano kot »Leteče zelišče«, saj nam pomaga poleteti čez univerzum in poseči po novem znanju. Uporabite ga tako, da si iz njega skuhate čaj, pri čemer je lahko koren tako posušen kot svež. Seveda, bolj svež kot je, močnejši je čaj.

  1. Koren baldrijana 

Omenjeno zelišče že stoletja uporabljajo kot naravno pomirjevalo, pomaga pa tudi pri globokem spancu. Mnogi poročajo, da se po pitju čaja iz korena baldrijana ne le dobro naspijo, ampak bolj živo spominjajo sanj. Uporaba je vseeno odsvetovana nosečnicam in tistim, ki že po naravi globoko spijo. Uporabite ga enako kot koren divjih šargljev, torej iz njega si naredite čaj. Pri tem uporabite toplo in NE vrelo vodo.

  1. Pelin (Artemisia vulgaris)

Med tem ko ga določeni raje pokadijo (stara tradicija), bo vam veliko bolje koristilo pitje čaja. Navadni pelin čaj vam lahko pomaga pri povečanju efekta vaših sanj, sanjsko izkušnjo naredi bolj zanimivo. Ne le da podaljša celotno popotovanje, ampak poskrbi, da so tudi barve znotraj sanj veliko bolj briljantne.

prejšnji članek
Žalostna usoda skodrane Suzi
Svet slavnih
Žalostna usoda skodrane Suzi
naslednji članek
Kako sprejmem pravo odločitev?
Zdravje
Kako sprejmem pravo odločitev?