kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

KOLUMNA: Ko novoletne želje skelijo …

30. 12. 2018; 09.53
Avtor: Vesna Meško
želje

Novoletne želje ... foto: Pexels

'Srečnga pa zdravga' so besede, ki se bodo v teh dneh najpogosteje izvile iz vaših ust, lahkotno kot snežinke se bodo vrtinčile v zraku, njihov grenak priokus pa bodo v mislih prežvekovali le tisti, ki jim slednje ni in morda nikoli več ne bo dano …

Kot prežvečen žvečilni gumi zveni pregovor, da je zdravje naše največje bogastvo. A žal je tako, da globino besed zares okusiš šele tedaj, ko ostaneš brez njega. Če bi me torej vprašali, kaj si želim v novem letu, bi rekla le zdravja, a kaj, ko je vse skupaj zgolj romantično oklepanje čudežev, ki naj bi se uresničili s prehodom v novo leto. Kot da bi že kdaj ob udarcu dvanajstice bolan skozi vrata stopil zdrav! Ne, ta sreča se lahko odvije zgolj na filmskem platnu. Je pa res, da vam lahko novo obdobje služi kot vzpodbuda za spremembe po katerih tako goreče hrepenite.

Pomislite na vse tisto, kar vas pesti, kar vam povzroča težo na prsih in vam krati nočni spanec. Morda ste od življenja pričakovali več, pa se pot žal ni odvila tja, kamor ste upali, si želeli. S partnerjem se ne razumeta najbolje ali pa osamljeni hrepenite po ljubezni, katere podoba se vam jasno smehlja v zavesti in vam daje upanje, da se nekoč, nekdaj srečata. V službi ste nezadovoljni, s starši ne najdete skupne besede, preklet naj bo svet, a tistih dveh modrih črtic še vedno niste dočakali, na bančnem računu se vam v obraz posmehuje praznina, kot da ne bi bili vredni boljšega življenja. Lahko bi naštevali dokler ne zmanjka beline na papirju, kajne? Pa ne bomo, vsak nosi in najbolje občuti svoj križ in težave.

Vse dobro na poti skozi nove koledarske številke. foto: Profimedia

Morda pa se je dobro zavedati, da se lahko vse to, kar vam temni srce, hipoma spremeni v prazen nič. Kajti dovolj je le trenutek, pa nič od tega ne bo več pomembno. Niste uresničili svojih želja? Dokler korakate proti njihovemu cilju, ni prav nič izgubljeno. Upati, da se bo sreča utrnila iz neba, ni najbolj modra pot do cilja. Dobre vile živijo v pravljicah, vi pa tukaj in zdaj. Zato marljivo na delo, izvijte se iz oklepa, pričnite nizati korake do sprememb.

In prosim, ne pozabite, da je (skoraj) vse mogoče, če le imaš čas. Ko slednjega zmanjka, pa svet, ljudi in prioritete tako ali tako vidiš v drugih barvah. Samoumevno postane tako dragoceno, da skeli in peče. Hrepenenja in neuresničene želje pa zgolj kalna luža, katere odsev ni vreden več od počenega groša.

Vse dobro na poti skozi nove koledarske številke. Naj bo leto 2019 predvsem prijazno, ne pozabite pa biti prijazni tudi sami do sebe. Imejte se radi in bodite takšni, da boste slednje lahko tudi iz srca začutili. Nenazadnje sami s seboj preživite največ časa, kajne?

Ne jočite za ljudmi, ki vas ne želijo več v svojem življenju

Kaj pa si vi želite?

Kaj pa si vi želite? foto: Pexels

prejšnji članek
S kom iz Reke ljubezni bi Tadej najraje silvestroval?
Svet slavnih
S kom iz Reke ljubezni bi Tadej najraje silvestroval?
naslednji članek
Ilka spregovorila o svojem izbrancu
Svet slavnih
Ilka spregovorila o svojem izbrancu