Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dalaj Lama razkril, kaj je smisel življenja

5. 1. 2019; 01.00
Avtor: K. S.
profimedia-0147755636

Dalai Lama foto: Profimedia

Vprašanje, katerega odgovor iščemo po večini prav vsi: kaj je smisel? Dalaj Lama je podelil svoj odgovor, ki je v resnici sila preprost.

Se tudi sami večkrat vprašate, v čem je sploh smisel? Zakaj ste tu in zakaj se morate nenehno soočati s težavami vsakdana. Kaj je tisto vaše poslanstvo, kaj je tisto, kar iščete ne le kot telo ampak kot duša.

Po besedah Dalaj Lame je to … SREČA. Občutek veselja nam daje znova in znova zagon, da se soočamo z vsakodnevnimi ovirami, nenazadnje pomagamo pri tem tudi drugim. S to željo se rodimo in jo ohranjamo vse tja do naše smrti.

Sam srečo vidi na dveh nivojih, na mentalni in fizični. A ravno sreča, ki jo občutimo na mentalni ravni, je tista, ki na nas v resnici najbolj vpliva. Kreira namreč misli, kreira srečno življenje.

Kako to doseči? »Preko svojih izkušenj sem ugotovil, da najvišja stopnja notranje umirjenosti prihaja iz razvoja ljubezni in sočutja« pravi in dodaja, da bolj kot skrbimo za dobrobit drugih, jasnejša je naša slika dobrega in srečnega življenja. Ustvarjanje tesnega in ljubečega občutka do drugih, avtomatsko pomirja misli, kar pa odstrani naše lastne strahove ter nam daje moč, da se soočimo z vsemi ovirami na poti. Lahko rečemo, da je ravno to tisti glavni vir za uspeh v življenju.

Dokler živimo na tem svetu, smo obsojeni na soočanje s problemi. V kolikor takrat izgubimo upanje in pogum, zmanjšamo sposobnost razreševanja le-teh. V kolikor pa se zavemo, da nismo edini, ki se soočamo z njim, situacija postane veliko manj stresna, kar pa tudi pomaga, da ovire uspešno premagamo. Pomagajte drugim in pomagali boste sebi. Osrečite druge in osrečili boste tudi sebe.

prejšnji članek
Zakaj je toliko privlačnih žensk samskih?
Zdravje
Zakaj je toliko privlačnih žensk samskih?
naslednji članek
Severina na plaži v obleki za 2241 evrov
Svet slavnih
Severina na plaži v obleki za 2241 evrov